Šport > Nogomet
17 ogledov

Navijači Lazia ''križali'' Seedorfa

clarence seedorf Profimedias
Navijači Napolija so pred tekmo z AC Milanom na stadionu Olimpico na križ obesili dres nekdanjega nogometaša in trenerja rossonerov Clarenca Seedorfa.

AC Milan je z remijem proti Laziu v 29 krogu italijanske Serie A prekinil niz štirih zaporednih porazov v vseh tekmovanjih in se s pomočjo avtogola Abdoulaya Konke, s katerim je povedel v zaključku prvega polčasa, dokopal do točke.

clarence seedorf | Avtor: Profimedias Profimedias
Rossoneri imajo za seboj katastrofalno sezono in redki verjamejo, da bo Clarence Seedorf ostal na čelu italijanskega nogometnega velikana, a nekdanji nizozemski vezist vztraja, da s strani predsednika Silvia Berlusconija ni dobil nobenega ulitmata. ''Sproščen, motiviran in prepričan sem,'' je po tekmi za Sky Sport Italia povedal Seedorf. ''Občutek imam, da me ekipa stoodstotno podpira. Trud, ki ga vidim na igrišču, je trud ekipe, ki se želi izvleči iz tega položaja. Ne berem, kaj pišejo o meni, saj bi se mi drugače zmešalo,'' je dodal 37-letni strateg, ki ga (še) ne skrbi za prihodnost.

''Adriano Galliani me ni poklical in mi dejal, da imam samo še dve tekmi. Prav tako nisem prejel klica Silvia Berlusconija. V tem trenutku je pomembno le, da osvajamo točke. V preteklosti smo večkrat igrali dobro, a vseeno izgubili. Uživam v tej izkušnji. Čutim, da z vsakim dnem napredujem. Seveda nisem zadovoljen z rezultati, a naredili smo nov pozitiven korak,'' je še povedal Seedorf.

Novelino: Odhod Allegrija velika napaka

križ seedorf navijači lazio | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
AC Milan je trenutno na 12. mestu lestvice Serie A in ima kar 42 točk zaostanka za vodilnim Juventusom. Walter Novelino, nekdanji nogometaš in trener drugoligaša Modene, je prepričan, da so rossoneri naredili napako, ko so odslovili Massimiliana Allegrija.

''Nikoli ne bi odpustil Allegrija, samo on je bil sposoben popraviti njihov položaj. Potreben je čas, da postaneš trener. Seedorf ima ogromno izkušenj, vendar ne v vlogi trenerja. So v obdobju reorganizacije, kar jih je pripeljalo do tega, da so odslovili sposobnega človeka. Galliani lahko svetuje Seedorfu, a ekipo določa trener. In rossoneri plačujejo ceno,'' je dejal nekdanji vezist AC Milana.

Navijači Lazia so Seedorfa na stadionu Olimpico pozdravili s simbolično gesto, ko so na križ obesili njegov nekdanji dres milanske ekipe. Protest se je nanašal na dogajanje izpred sedmih let, ko Seedorf po smrti navijača Gabrieleja Sandrija ni hotel nositi črnega traku v znak spoštovanja do tragično preminulega podpornika sinjemodrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.