Šport > Nogomet
0 ogledov

Navijači: Milan izdal Kakája

Pred Kakájem so v Realu novi izzivi, izpostavil pa je osvojitev naslova v Ligi p Žurnal24 main
"Jokal bom kot vsak pravi navijač Milana," je v prvih izjavah, potem ko je bilo znano, da Kaká zapušča Milan in se seli v Madrid k Realu, dejal 27-letni Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaká.
Kaká je z moštvom iz španske prestolnice podpisal šestletno pogodbo, po kateri bo v žep letno pospravil devet milijonov evrov, Milan pa bo bogatejši za 68 milijonov evrov. 27-letnik je v mesto mode prišel leta 2003 in z Milanom v šestih letih osvojil tako Ligo prvakov, naslov prvaka Italije, naslov svetovnega klubskega prvaka, italijanski superpokal ter dva evropska superpokala. Po sijajni sezoni leta 2007 je bil nagrajen z zlato žogo, Fifa pa ga je razglasila za najboljšega nogometaša leta na svetu.

 
 

Želel bi si ostati v Milanu. Na prestop je vplivala svetovna kriza. Pogovarjal sem se z vodilnimi možmi kluba. Skupaj smo zaključili, da je najboljša odločitev ta, da se preselim v Španijo.

Kaká

 
Brazilec je navijačem Milana, ki jim je v teh trenutkih zagotovo težko, na novinarski konferenci v taboru brazilske reprezentance v Reciefu popihal na dušo: "Želel bi si ostati v Milanu. Na prestop je vplivala svetovna kriza. Pogovarjal sem se z vodilnimi možmi kluba. Skupaj smo zaključili, da je najboljša odločitev ta, da se preselim v Španijo. Želim si, da Milan ponovno osvoji scudetto in vse ostalo, kar smo skupaj osvojili v letih, ki sem jih preživel v rdeče-črnem dresu. Pravzaprav ne čisto vse. Ligo prvakov bom poskušal osvojiti tudi z Realom. Medtem ko oni jokajo, tudi jaz jokam. Vse sem dolžen Milanu. Oni so me pripeljali v Evropo, okoli mene zgradili projekt in mi pomagali, da postanem številka 1 v svetu. Naše profesionalno sodelovanje se s tem trenutkom končuje, vedno pa bo Milan ostal v mojem srcu. Finančna kriza je močno prizadela ves svet in številna podjetja. Milan je športno podjetje, prav denar za moj prestop pa mu lahko pomaga, da se reši v teh težkih časih za nogomet. Verjamem, da bodo zgradili moštvo, ki bo sposobno osvajati naslove," je še dejal sedaj že nekdanji nogometaš Milana, nato se je z besedami obrnil k Realu.

Takšnih prizorov navijači Milana v prihodnjih sezonah ne bodo več gledali. © Action Images

 
"To je legendarni klub. Takoj, ko se je pokazala resna priložnost, da se preselim k Realu, sem pograbil priložnost. Zame je to lep izziv, odpirajo se mi nova vrata. Ko sem prihajal v Milan, nihče od mene ni zahteval nekaj posebnega. Sedaj je drugače," pravi Kaká, za katerega je Real Milanu odštel 68 milijonov evrov, kar je drugi največji prestop v zgodovini. Več je Real leta 2001 odštel le za Zinedina Zidana , ki je k galaktikom prispel iz Juventusa . Na vprašanje, kaj je razmišljal ob odhodu iz Milana v Brazilijo, Brazilci igrajo južnoameriške kvalifikacije za SP 2010, je dejal, da je verjel, da bo še naprej ostal član "rossonerov", ter da upa, da bo njegov naslednik Alexandre Pato : "V Milanu zapuščam številne prijatelje, kot so Gattuso, Nesta, Seedorf, Ronaldinho. Nekateri od njih so mi pomagali, da postanem Kaká. Verjamem, da bo Leonardo postal velik trener in da bo Milan uspešen tudi brez mene." Na koncu je Kaká izpostavil, da si v svojem novem šestletnem ciklusu želi pisati zgodovino Reala, za nameček pa leta 2014 z Brazilijo v Braziliji osvojiti naslov svetovnih prvakov.

 
 

Pogovarjala sva se okoli pet minut, dejal je, da se počuti zapuščenega s strani kluba. Rekel je, da želi ostati, vendar so se v klubu odločili, da ga prodajo.

Giancarlo Capelli

 
Eden od legendarnih vodilnih navijačev Milana Giancarlo Capelli , znan tudi kot "Baron", je italijanskemu športnemu časniku Gazzetti dello Sport razkril pogovor s Kakájem. Pokazal je na ekran telefona z Brazilčevo številko ter poudaril, da Kaká želi ostati v Milanu: "To mi je povedal po telefonu. Pogovarjala sva se okoli pet minut, dejal je, da se počuti zapuščenega s strani kluba. Rekel je, da želi ostati, vendar so se v klubu odločili, da ga prodajo. Kaká je želel po odhodu Maldinija postati kapetan. Ni mu bilo všeč niti to, da je Milan sprejel ponudbo Manchester Cityja."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.