Šport > Nogomet
42 ogledov

Navijači mu tega ne bodo oprostili

louis van gaal EPA
Nizozemski strateg Louis van Gaal je s svojimi izjavami pred ligaško tekmo z Bournemouthom preizkusil potrpljenje navijačev angleškega velikana.

Manchester United se je po izpadu iz Lige prvakov, potem ko je na odločilni tekmi klonil v Wolfsburgu, znašel v nemilosti navijačev, ki Louisu van Gaalu očitajo, da kljub več sto milijonskim investicijam ni dosegel želenih rezultatov. 

Nekdanji tener Barcelone in Bayern Münchna je po izpadu v drugi rang evropskih nogometnih tekmovanj (Liga Evropa) opozoril na napredek, ki so ga v času njegovega vodenja zabeležili rdeči vragi.

Manchester United, ki trenutno zaseda četrto mesto premierligaške lestvice, se bo v 16. krogu pomeril na gostovanju pri ekipi AFC Bournemouth.

Van Gaal je na tiskovni konferenci spregovoril o nezadovoljstvu, ki vlada na Old Traffordu, in navijače pozval, naj znižajo svoja pričakovanja in prenehajo živeti v preteklosti.

''Trdo delam, enako velja za moje igralce. Zdaj smo v Ligi Evropa in moramo se potruditi, da jo osvojimo. To ni lahko, vendar tega nihče noče slišati. Pravijo, da takšen klub, kot je Manchester United, mora zmagati. Potrebno je analizirati trenutno situacijo in jo primerjati s tisto pred desetimi leti. V evropskem nogometu se je zgodilo revolucija,'' je povedal Van Gaal.

''Analizirati moramo položaj, v katerem se nahajamo. Lahko rečemo, da je kar nekaj pozitivnih točk. Če jih nočete videti, to ni moj problem. Ne bom jih poudarjal, ker se ne želim braniti,'' je povedal 64-letnik.

Manchester United velja za enega največjih in najbogatejših nogometnih klubov na svetu, ki je največje uspehe dosegal pod takritko legendarnega Sira Alexa Fergusona (1986-2013). Po upokojitvi škotskega stratega so delnice ekipe pričele strmo padati, predvsem po zaslugi neuspešnega vodenja nekdanjega trenerja Evertona Davida Moyesa, ki ga je Ferguson osebno podprl kot njegovega naslednika.

Moyes je po manj kot letu dni zapustil Old Trafford, kjer je vodenje začasno prevzel Ryan Giggs, nato pa je na trenerski stolček sedel Van Gaal. Nizozemec je za okrepitve odštel več sto milijonov funtov, a rezultatsko se situacija, kar zadeva lovorike, ni bistveno spremenila, zato navijačem zmanjkuje potrpljenja.

''O sebi ne more soditi. Vi presodite. V medijih sem prebral, da sem prestar. Pred 20 leti sem bral iste reči, ko smo z Barcelono izpadli v skupinskem delu. Da sem izgubil svoj občutek. Ne morem spremeniti vašega mnenja, lahko govorim le o dejstvih. Dejstvo, je, da smo izpadli. Žal mi je, a naredil sem vse, kar sem lahko,'' je povedal Van Gaal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.