Šport > Nogomet
33 ogledov

Navijači obglavili sodnika v Braziliji

Otavio Jordao da Silva sodnik Brazilija nogomet Reševalni pas/Twitter
Le nekaj dni po koncu pokala konfederacij iz Brazilije prihaja grozna novica z enega izmed številnih nogometnih igrišč po državi.

V zvezni državi Maranhão na severu Brazilije je na amaterski nogometni tekmi prišlo do morda najbolj bizarnega sosledja dogodkov v zgodovini človeštva, vsaj ko gre za najbolj priljubljeni šport z žogo. 

Le nekaj dni po koncu pokala konfederacij, kjer je z zmago nad Španijo v finalu slavila domačinka in gostiteljica prihodnjega svetovnega prvenstva Brazilija, so gledalci na lokalnem igrišču obglavili 20-letnega nogometnega sodnika Otavia Jordãa da Silvo.

Ta je že prej ubil enega izmed igralcev, 30-letnega Josenirja dos Santosa Abreua, potem ko ga je slednji udaril zaradi ene izmed domnevno spornih odločitev in ni želel zapustiti igrišča. Glavni sodnik je nogometaša zabodel, nato pa so gledalci, ki so bili priča dogodku, pravico vzeli v svoje roke.

Glavo razstavili na sredini igrišča

Delivca pravice so zvezali, pretepli, kamenjali in obglavili. Njegovo glavo so nato nataknili na palico in jo postavili na sredino igrišča. Policija je v povezavi z dogodkom že aretirala 27-letnega Luiza Moraesa de Souzo, išče pa še dva osumljenca.

"En zločin nikoli ne opravilli drugega. Takšna dejanja ne spadajo v pravno državo," je dejal vodja preiskave Valter Costa. Da bo mera polna, se je vse skupaj zgodilo v odročnem mestu Pio XII, ki nosi ime po papežu Piju XII.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.