Šport > Nogomet
8079 ogledov

Navijači ogorčeni, pri Olimpiji s prstom kažejo na vlado

olimpija maribor NK Olimpija/Facebook
Odločitev vlade pred današnjim derbijem z Mariborom nas je oropala marsičesa, so prepričani v Olimpiji, kjer jim že nekaj dni neprestano zvonijo telefoni besnih navijačev.

Danes ob 17.30 se bosta na večnem nogometnem derbiju v Stožicah v Ljubljani pomerila Olimpija in Maribor. Na tribunah, ki sprejmejo 16.000 gledalcev, bo le okoli 750 navijačev. "Naj razume, kdor lahko," so v naslovu zapisali na spletni strani Olimpije, kjer se opravičujejo vsem navijačem, ki so jih zasuli s klici in prošnjami za nakup vstopnice za veliki nogometni derbi.

Olimpija : Mura 1. SNL Šport Olimpija odprla spomladanski del z zmago nad prvaki

"Če bi lahko, bi odprli vrata za vse! In bilo bi vas ogromno ...," pojasnjujejo pri Olimpiji in dodajajo: "Da smo bili oropani, ni dvoma. Mi. Vi. Vsi. Ves slovenski nogomet. Žal pa na to ni bilo moč vplivati. Takšna je bila odločitev z vrha. In ni se je dalo spremeniti."

Green Dragons | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladen Rudonja Prva liga TS Šport Še ena opazna sprememba pri Olimpiji

Telefoni skoraj pregoreli

Kot pojasnjujejo na spletni strani so njihovi telefoni v teh dneh pregoreli. V pisarnah je zvonilo od jutra do večera. Vprašanje je bilo vsakič znova enako: »Se še da dobiti vstopnice za večni derbi?« Vstopnic že nekaj dni ni več. "Razprodano. Razprodano z napako. Zaradi odločitve Vlade Republike Slovenije bo tudi na tekmi med Olimpijo in Mariborom lahko le 750 gledalcev. Omejitev, ki je ne razumemo. Omejitev, ki se nam ne zdi logična," so zapisali pri zeleno-belih.

Mladen Rudonja Prva liga TS Šport Rudonja se je vrnil v Olimpijo

stadion Stožice | Avtor: Facebook Facebook

Prepričani so, da gre za omejitev, ki je Olimpijo oropala marsičesa. "Tekme so navsezadnje pomemben vir zaslužka nogometnih klubov ... Toda bolj nas boli, da smo morali vrata zapreti za res gromozansko število naših navijačev, ki so želeli na tekmo. Po trenutni grobi oceni bi bilo na tokratnem večnem derbiju zagotovo več kot 5000 ljudi. Morda celo 6000, 7000."

Milan Mandarić Olimpija Šport Mandarić nastavil naslednika Mladena Rudonje

Olimpija, ki ima tekmo manj od Maribora, bi se z morebitno zmago vodilnim vijolicam približala le na dve točki zaostanka. 

Komentarjev 7
  • dadi49 20:57 13.februar 2022.

    V teh Butalah ni več nič razumljivo. V dvorani je na košarki lahko več gledalcev kot na odprtem stadionu. Logika na višku.

  • Avatar R_D
    R_D 10:39 13.februar 2022.

    Kdo sploh gleda te čefurje.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 10:30 13.februar 2022.

    ŠE KR NAPREJ DAJTE PODPIRATI IN VOLIT LJUDI IN STRANKE TE STRAHOVLADE