Šport > Nogomet
0 ogledov

Navijači rivalov stopili skupaj proti izkoriščanju

Premier League Anglija navijači protest vstopnice cena Regent's Park pohod
1/5
EPA
Londončani so bili v sredo priča unikatnemu dogodku − navijači velikih nogometnih rivalov Manchester Uniteda, Liverpoola, Arsenala in Tottenhama so skupaj protestirali proti pohlepnosti modernega nogometa.

V središču Londona se je v sredo zgodilo zborovanje, kot ga angleški nogomet ne pomni. Na maršu od Regent's Parka do sedeža Premier League v Londonu so se namreč družno podali navijači najmočnejših angleških klubov, med njimi tudi največjih rivalov Manchester Uniteda, Liverpoola, Arsenala in Tottenhama.

Navijači so želeli opozoriti na vedno višje cene vstopnic, ki nižji sloj v Angliji že leta drži daleč od stadionov, medtem ko se vodilni možje tekmovanja mastijo z vedno večjimi denarnimi pogačami. Tudi klubu po mnenju navijačev storijo premalo za nižanje cen. 

"Že veliko predolgo navijače izkoriščajo zaradi njihove zvestobe, ki jo imajo za nekaj samoumevnega," so v obrazložilu spletu zapisali navijači. "Cene vstopnic so se dvignile veliko prek inflacije in že se dogaja, da si nekateri navijači ne morejo več privoščiti gledanja svoje igre. S povečevanjem količine denarja v angleškem nogometu bi se morale poleg večanja bogastva izboljševati tudi pridobitve navijačev.

"Vsi se skrivajo za izgovori"

Ampak namesto tega se nogometni klubi in odgovorni zanašajo na navijaška rivalstva, ki jim dovoljujejo, da izkoriščajo te iste navijače. Ob 150. obletnici Angleške nogometne zveze (FA) spoznavamo, da etos igre v tej državi ne predstavlja enakih vrednot, kot jih je takrat, ko so igro ustanovili. Klubi nam pravijo, da potrebujejo več denarja, da bi lahko tekmovali, da morajo za vstopnice zaračunavati več, ker to počnejo drugi klubi.

Premier League nam pravi, da je to izbira klubov, in da so oni nemočni. Vsi se skrivajo za izgovori in od navijačev pričakujejo, da jih bodo kar sprejeli in nejevoljno plačevali visoke cene, s katerimi bodo plačevali drago plačane nogometaše za izkoriščevalske vsote. Pričakujejo, da bomo plačevali več, da bi lahko s še več denarja plačali nogometaša, ki nosi naš dres za kratek čas, v upanju, da bi to klubu prineslo višjo uvrstitev, da bi dobil še več denarja, da bi tiste nogometaše še bolje plačal.

Navijači različnih klubov se združujejo, da da bi se temu uprli, da klubi ne bi mogli več uporabljati izgovorov, da računajo več, ker morejo, in da Premier League ne more več govoriti, da je obiskanost dobra, zato bi morali biti vsi srečni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.