Šport > Nogomet
23 ogledov

Navijači zamešali Budimpešto in Bukarešto

Athletic Bilbao Atletico Madrid Evropska liga finale navijač EPA
Slovenija? Slovaška? Mešanje obeh držav je v tujini postala že folklora, da pa je lahko podobna napaka usodna je dobro pokazal nedavni finale Evropske lige v Bukarešti. Ali je bila Budimpešta? Tako so se namreč spraševali navijači Athletica Bilbaa, ki so namesto v romunsko glavno mesto odšli na Madžarsko.

Več kot 400 navijačev Athletica Bilbaa, ki so bili namenjeni na finale Evropske lige, je namesto v Bukarešto, kjer je bila v sredo na sporedu tekma z Atléticom Madridom, poletelo v 600 kilometrov oddaljeno Budimpešto. Baski so tako glavno mesto Romunije zamenjali s prestolnico Madžarske, kjer so si, če so seveda hoteli, lahko ogledali zgolj sobotni mestni derbi med Újpestom in Ferencvárosem.

Navijači pa niso bili edini, ki so storili podobno napako, saj je obe mesti zamenjal tudi uradni napovedovalec na državnem stadionu v Bukarešti. "Dober večer Budimpešta in dobrodošli na finale Evropske lige," je pozdravil navijače, ki so ga hitro izžvižgali. Eno je gotovo - 400 nesrečnih duš si bo za večno zapomnilo kje je Budimpešta in kje je Bukarešta.

 

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:52 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili. .