Šport > Nogomet
33 ogledov

Navijačici Koran uporabili za konfete

Koran Shutterstock
Na decembrski nogometni tekmi angleške druge lige med Birminghamom in Middlesbroughom se je zgodil religiozni incident, sodišče v Birminghamu pa izreklo kazni.

Julie Phillips in Gemma Parkin sta med sovražnimi vzkliki iz kopije muslimanske svete knjige Koran iztrgali nekaj strani, jih raztrgali na koščke ter jih metali v zrak. Petdesetletna Phillipsova in 18-letna Parkinova sta v zagovoru zanikali, da sta raztrgali Koran. Mlajša od omenjenih je dejala, da je v središču Birminghama dobila knjigo in ni vedela katero. Phillipsova je razložila, da je naredila konfete in jih metala v zrak.

"To je bil neprijeten prekršek, videti je bilo nekaj načrtovanja. Ogledali smo si jasne video posnetke, kako ste raztrgali Koran, nato pa predali strani manjši skupini podpornikov. Prepričani smo, da ste se zavedali, kaj delite. Takšno obnašanje se je dogodilo na nogometnem stadionu, bilo je zlonamerno in žaljivo," je v obrazložitvi kazni Phillipsovi razložil sodnik Gordon Sayers.

Phillipsova bo morala odšteti 730 funtov, Parkinova pa 620 funtov denarne kazni. Tretji navijač Middlesbrougha je bil kaznovan z 235 funti. Ta je prekršek storil marca in je priznal, da je bil med 20 navijači, ki so trgali strani iz Korana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.