Šport > Nogomet
19 ogledov

Navijaču Ajaxa 30-letna prepoved

ajax az EPA
Nizozemski navijač, ki je pred dnevi z vdorom na igrišče in napadom na igralca povzročil prekinitev nogometne tekme med Ajaxom in Alkmaarjem, naslednjih 30 let ne bo smel stopiti na stadion Arena, kjer domuje klub iz Amsterdama. Obeta se mu tudi tožba.

Gre za najdaljši takšen disciplinski ukrep na Nizozemskem doslej. Na sredini pokalni tekmi je najstnik vdrl na igrišče in skušal obračunati z vratarjem gostov Alkmaarja Estebanom Alvaradom. Ta se je napadalca uspešno ubranil z dvema brcama, nato pa dobil rdeči karton. Trener Jan Verbeek in soigralci iz Alkmaarja so po incidentu protestno zapustili igrišče in se niso več vrnili.

Za zdaj še ni znano, kakšna bo tekmovalna usoda tekme, Ajax je ob prekinitvi v 37. minuti vodil z 1:0. Je pa disciplinska komisija nizozemske nogometne zveze medtem že razveljavila rdeči karton vratarju Alvaradu; v pojasnilu so zapisali, da je sodnik sicer ravnal v skladu s pravili, a ni upošteval okoliščin dogodka, saj se je vratar predvsem branil po napadu s hrbta.

S prepovedjo vstopa na in ob stadion pa so se težave 19-letnika, ki je sicer še vedno v priporu, šele začele. Klub je namreč ugotovil, da so mu kot registriranemu huliganu že prepovedali vstop na tekmo, a je dobil vstopnico nekoga drugega. Sostorilca so tudi že odkrili, klub bo od obeh zahteval odškodnino zaradi prekinjene tekme, za sodni konec dogodka pa se je odločil tudi kostariški vratar Alkmaarja.

Komentarjev 2
  • gig 20:54 25.december 2011.

    30 letna preDpoved!!!

  • pravaresnica123 17:12 25.december 2011.

    Kje so zdaj "veleumi", ki so obsojali golmana in hvalili sodnika. Verjetno sami isti huligani, samo si ne upajo!!!