Šport > Nogomet
12 ogledov

''Navijal bom za Manchester City''

Mourinho Newcastle Chelsea Reuters
Trener Chelseaja José Mourinho je priznal, da bo na tekmi Manchester Cityja in Tottenhama navijal za sinjemodre, saj bi si njegovi varovanci s tem praktično že zagotovili nastop v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

V 23. krogu angleške Premier League se bosta na White Hart Lanu pomerila Tottenham in Manchester City, trener Chelseaja José Mourinho pa upa, da se bo zmage v Londonu veselila gostujoča ekipa.

''Raje bi videl, da zmaga Manchester City,'' je na tiskovni konferenci pred obračunom z West Ham Unitedom povedal portugalski strateg. ''Če potem zmagamo še mi, bomo povečali prednost pred Tottenhamom. Če bomo imeli 10 točk prednosti pred Spursi in 12 pred Unitedom, potem imamo že zagotovljeno mesto v Ligi prvakov. Če nam to uspe februarja, lahko do konca sezone igramo brez pritiska, kar bi bilo fantastično,'' je dodal Mourinho, ki ga tekma s Cityjem čaka v ponedeljek, 3. februarja.

''Velik in težko dosegljiv cilj''

Mourihno si je ob vrnitvi na Stamford Bridge zadal cilj, da si bodo modri priigrali mesto v Ligi prvakov. Neposredno v najmočnejše nogometno tekmovanje na svetu vodijo prva tri mesta premierligaške lestvice, četrtouvrščeno ekipo pa čakajo dodatne kvalifikacije.

''To je cilj, ki ga hočem izpolniti. Ne sme nam spodleteti, saj to potrebujemo kot klub in ekipa. Uvrstitev v Ligo prvakov je zelo pomembna z vidika napredka, financ in prestiža. Prva štiri, če je mogoče pa prva tri mesta so velik in težko dosegljiv cilj,'' je še povedal Portugalec, ki je lani dvakrat neuspešno poskušal v London zvabiti zvezdnika Manchester Uniteda Wayna Rooneyja. Angleški reprezentant je zdaj na pragu podpisa nove pogodbe z rdečimi vragi. ''Vseeno mi je. Vesel sem zanj, če bo sklenil dober dogovor,'' je bil kratek Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.