Šport > Nogomet
30 ogledov

"Navijali za Litex, dobili Palermo"

Maribor na koncu ni dobil niti Porta niti Galatasaraya, ampak se bo pomeril s pr Žurnal24 main
Nogometaši Maribora bodo morali za nastop v skupinskem delu Evropske lige preskočiti italijanski Palermo! Tako je določil petkov žreb v Nyonu, pri katerem so se Štajerci izognili Portu in Galatasarayu.

Danes je v švicarskem Nyonu potekal žreb zadnjega kola kvalifikacij za Ligo prvakov in Evropsko ligo. V drugem delu žreba je po zanesljivi skupni zmagi nad Hibernianom (6:2) sodeloval tudi slovenski predstavnik Maribor. Neugoden žreb bi jim lahko namenil Porto, nekdanji klub zdajšnjega športnega direktorja Zlatka Zahoviča, turški Galatasaray nekdanjega trenerja Barcelone Franka Rijkaarda, bližnjesosedsko Austrio Dunaj nekdanjega reprezentanta Milenka Ačimovića, a na koncu so Štajerci dobili še najbolj "nevtralnega" nasprotnika - italijanski Palermo, lani petouvrščeno ekipo Serie A!

V tej fazi tekmovanja ni slabe ekipe in gotovo tudi Maribor ni. Slovenski nogomet se naglo vzpenja, država z le dvema milijonoma prebivalcev je igrala na svetovnem prvenstvu. Morali bomo biti zelo previdni.
športni direktor Palerma Walter Sabatini
"Želeli smo si lažjega tekmeca. Navijali smo za Litex, toda dobili Palermo, ki je spadal med težje možne tekmece. Nismo najbolj zadovoljni, a je, kakor je," je dejal trener Maribora Darko Milanič. Nekoliko bolj optimističen je direktor kluba Zlatko Zahovič: "Lepo je videti naš klub v zaključnih fazah tega dela evropskega pokalnega tekmovanja. V tej fazi je bilo seveda težko pričakovati kakšnega lažjega nasprotnika. Žreb nam je namenil Palermo, odlično italijansko ekipo, ki je v tem dvoboju, razumljivo, v vlogi favorita. Lani je bil Palermo do zadnjih krogov v igri za Ligo prvakov, a mu je na koncu malo zmanjkalo. Vseeno pa nismo brez možnosti." Prva tekma bo na Siciliji 19. avgusta, povratna pa 26. avgusta v Ljudskem vrtu.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kaj vemo o Palermu? Lanskega novembra je klub prevzel Delio Rossi, ki je prej štiri leta vodil rimski Lazio. "Rosaneri" (roza-črni) so se dolgo časa borili za mesta v Evropi in bili tudi v kombinacijah za Ligo prvakov, Serie A pa so zaključili na petem mestu. Prvi igralec moštva je brez dvoma italijanski "fantazist" Fabrizio Miccoli, medtem ko si na največjem sredozemskem otoku kruh služijo še argentinski reprezentant Javier Pastore (igral tudi na SP), nekdanji vezist Lazia in Fiorentine Fabio Liverani, urugvajski napadalec Edinson Cavani pa je (na štajersko srečo) še pred sezono odšel na posojo k Napoliju. Na stadionu Renzo Barbera pred trideset tisoč razgretimi Sicilijanci vijolice čaka pravi obmorski pekel!

Birsa za Ligo prvakov proti Zenitu
Žreb ni bil najbolj naklonjen Auxerru in slovenskemu reprezentantu Valterju Birsi. Primorec ima sicer lepe spomine na Rusijo, toda klubska pot na vzhod k Zenitu iz Sankt Peterburga bi se lahko izkazala za mnogo manj prijetno. Drugi zanimivi pari zadnjega kvalifikacijskega kola pred skupinskim delom Lige prvakov so Partizan – Anderlecht, Young Boys Tottenham, Braga Sevilla, Werder Sampdoria in Dinamo Kijev Ajax. Nekdanji nogometaš Maribora Miral Samardžić se bo po tem, ko je s Šerifom v Zagrebu izločil Dinamo, za vstopnico v LP pomeril z Baslom.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, play-off, pari:

Palermo - Maribor
PSG - Maccabi Tel-Aviv
Bayer Leverkusen - Tavriya
CSKA Moskva - Anotrthosis
Hajduk Split - Unirea
Feyenoord - Gent
Genk - Porto
Debrecen - Litex
Aris Solun - Austria Dunaj
Galatasaray - Karpati Lvov
Club Brugge - Dinamo Minsk
Omonia - Metalist Harkov
Vaslui - Lille
Napoli - Elfsborg
Sporting - Bröndby
GC - Steaua
Liverpool - Trabzonspor
Celtic - Utrecht
Borussia Dortmund - Qarabag
AIK - Levski Sofija
Sturm - Juventus
Getafe - APOEL
Dundee - AEK
AZ Alkmaar - Aktobe
Dnipro - Lech
Rapid Dunaj - Aston Villa
CSKA Sofija - TSK
Bešiktaš - HJK
Slovan Bratislava - Stuttgart
Sibir Novosibirsk - PSV Eindhoven
Bate Borisov - Maritimo
Lausanne - Lokomotiv Moskva
Györ - Dinamo Zagreb
Odense BK - Motherwell
PAOK - Fenerbahče
Villarreal - Dnepr Mogilev
Temišvar - Manchester City

Tretje kolo kvalifikacij za Ligo prvakov, pari:

Pot prvakov:
Salzburg Hapoel Tel-Aviv
Rosenborg Köbenhavn
Basel Šerif
Sparta Praga Žilina
Partizan Anderlecht

Pot ligašev:
Young Boys Tottenham
Braga Sevilla
Werder Sampdoria
Zenit Auxerre
Dinamo Kijev Ajax

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.