Šport > Nogomet
32 ogledov

Navijaški račun derbija: 8450 evrov

Viole NK Maribor Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Ljudski vrt Profimedias
Razgreti navijači so spet zaposlili disciplinskega sodnika NZS Romana Roglja, ki je po pokalni tekmi med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu kaznoval oba kluba.

Zaradi vseh nepravilnosti na sredinem večnem derbiju v okviru polfinala Pokala Slovenije bo Maribor moral plačati kazen v skupni višini 5950 evrov, Olimpija pa 2500 evrov.

Na tekmi so pripadniki organizirane navijaške skupine Viole med drugim večkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, razvili tri transparente z žaljivo vsebino, prižgali osem bakel, nato še deset, pri čemer so dve odvrgli v ograjeni del igrišča, na igralno površino so prav tako odvrgli več drobnih predmetov ter ogromno papirnatih trakov, zaradi česar je bila tekma minuto in pol prekinjena. Zaradi vseh navedenih točk in predkaznovanosti bo Maribor po seštevku kazni ob skoraj šest tisočakov.

Tudi Green Dragons so razgrajali, čeprav jih je bilo na tribunah precej manj. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine, prižiganja bakel, žaljivega skandiranja in predkaznovanosti bo Olimpija plačala 2500 evrov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.