Šport > Nogomet
28 ogledov

Ne Ancelottija, navijači Reala hočejo Laudrupa

Michael Laudrup Swansea City trener Premier League Anglija EPA
Spletna anketa madridskega športnega dnevnika AS je pokazala, da si večina vprašanih za morebitnega naslednika Realovega trenerja Joséja Mourinha ne želi prvega klubskega favorita Carla Ancelottija, temveč Danca Michaela Laudrupa. Nekdanji nogometaš Reala in Barcelone se trenutno s Swanseajem pripravlja na finale ligaškega pokala.

Če bi José Mourinho zapustil Real Madrid, bi na njegovo mesto največ vprašanih v anketi dnevnika AS postavilo Michaela Laudrupa (73 %). Daleč za nekdanjim nogometašem kraljevega kluba, ki se je v Madrid preselil po igranju za Barcelono, se je uvrstil nekdanji trener B-ekipe in trenutni "gasilec" pri Chelseaju Rafael Benítez (18 %), medtem ko Carla Ancelottija, za katerega se že govori, da se je ustno dogovoril za prihod v Madrid, podpira zgolj 9 % vprašanih.

"To ni pravi trenutek, da bi govoril o prihodnosti," je medijem na Otoku povedal Laudrup, ki se s svojim Swansea Cityjem pripravlja na eno izmed največjih tekem v zgodovini kluba. Labodi bodo v nedeljo na Wembleyju namreč igrali finale ligaškega pokala proti četrtoligašu Bradford Cityju.

"Še trije dnevi nas ločijo od ene največjih tekem v zgodovini tega kluba, zato bi bilo govorjenje o čem drugem ta trenutek malce brezsrčno. Zato se osredotočimo na veliko stvar."

Ne sanja o velikih klubih

Danski trener je Swansea prevzel po podpisu dveletne pogodbe, iz kluba pa že namigujejo, da ga po odličnih rezultatih na vseh frontah kmalu čaka nova. V intervjuju za danski BT je Laudrup, ki je poleg Barcelone in Reala igral tudi za Lazio, Juventus ter Ajax, namignil, da nima pretirane želje po vodenju katerega od velikanov evropskega nogometa.

"Ne sanjam o velikih klubih," je dejal nekdanji trener Bröndbyja, Getafeja in Mallorce. "Zame to ni pomembno. Razumem, da je to najvišji cilj za trenerje, ki niso igrali na najvišjem nivoju. Za Britanca je jasni cilj trenirati Manchester United, ga prevzeti od Sira Alexa Fergusona. To lahko zlahka razumem, ampak to ni življenje zame."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.