Šport > Nogomet
26 ogledov

"Ne bi smel dobiti rdečega"

Francka Riberyja je prekršek nad Lisandrom Lopezom stal finala Lige prvakov. (Fo Žurnal24 main
V taboru Bayerna so po minimalni zmagi nad Lyonom (1:0) na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov prepričani, da se bodo uvrstili v finale, a se nikakor ne morejo sprijazniti z rdečim kartonom Francku Ribéryju.
Ko smo videli počasni posnetek od blizu, to ni bilo za rdeči karton.
Louis van Gaal

Čeprav Arjen Robben igra kot še nikoli in z zadetki Bayern München vodi proti finalu Lige prvakov, poudarjajo, da je trener Louis van Gaal tisti, zaradi katerega je ponos Bavarske letos tako dober. Le nekaj minut za tem, ko je v sredo zvečer Robben zabil za zmago 1:0 na prvi polfinalni tekmi proti Lyonu, ga je Van Gaal zamenjal. Pred tem je na klop poslal tudi hrvaškega napadalca Ivico Olića. "Čez tri dni igramo z Borussio Mönchengladbachom in moram imeti vse igralce v polni pripravljenosti," je odločitev o zamenjavi po tekmi pojasnjeval nizozemski strateg, ki je z Ajaxom Ligo prvakov že osvojil (1995). "Zmagali smo, nismo dobili zadetka in tako gremo v Gladbach z zdravim Robbnom, zdravim Olićem in drugimi igralci." V Münchnu so prepričani, da jim prednost enega gola zadostuje pred povratno tekmo. "V drugem polčasu smo igrali fanastično in tako gremo v Lyon z veliko upanja po finalu," je dejal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na povratni tekmi bo Bayern igral brez prvega zvezdnika Francka Ribéryja. Njegov teden se je začel s spolnim  škandalom in na sredini tekmi nadaljeval z grobim prekrškom nad Lisandrom Lopezom in rdečim kartonom. Ribéryju grozi celo kazen dveh tekem neigranja, kar bi lahko pomenilo, da v primeru uvrstitve v finale tam ne bo zaigral. Trener Van Gaal je sicer mnenja, da je bil rdeči karton pretiran odziv  glavnega sodnika Roberta Rosettija. "Ne bi smel dobiti rdečega kartona. Pokazal ga je le zato, ker je dolgo stal na njegovem gležnju. Ko smo videli počasni posnetek od blizu, to ni bilo za rdeči karton. Upam, da bo kaznovan s prepovedjo nastopa le na povratni tekmi." Rdeči karton se je zdel preveč tudi za Olića: "Ste videli, kaj nam je naredil Rosetti? Torej bi moral rdečega dobiti tudi Cris, ki je name naletel z obema nogama, a sem na srečo v zadnjem trenutku odskočil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.