Šport > Nogomet
36 ogledov

"Ne bo enostavno, vendar ni nemogoče"

srečko katanec selektor Simon Maljevac
Slovenski selektor Srečko Katanec meni, da Slovenija kljub neugodnemu porazu na gostovanju v Ukrajini še ni izgubila vseh možnosti za preboj na Euro 2016.

"Pred nami je še druga polovica te bitke za nastop na evropskem prvenstvu. Vemo, kaj moramo narediti za napredovanje. Stanje v ekipi je dobro in verjamem, da se fantje zavedajo, kakšna priložnost se jim ponuja. Zagotovo bodo dali svoj maksimum," je na včerajšnjem druženju z novinarji dejal slovenski selektor Srečko Katanec, ki se je opravičil sodnikom prve tekme, ker jih je obtožil, da so Ukrajinci prvi zadetek dosegli iz nedovoljenega položaja.

V kakšnem razpoloženju pričakuje povratni dvoboj?
Zagotovo ima Ukrajina lepo prednost in je posledično v boljšem položaju. Še posebej zaradi tega, ker nismo dosegli zadetka v gosteh. Ne bo enostavno, vendar ni nemogoče. O odstotkih pa ne bi izgubljal besed. Vendarle gre za nogomet, v katerem je vse mogoče.

Ste razmišljali o spremembah v prvi postavi?
Postava bo znana pred tekmo. verjetno bo potrebno določene stvari spremeniti. V takšnih izločilnih tekmah je potrebno znati izkoristiti vsako priložnost. Na prvi tekmi smo dobro kontrolirali dogajanje, a smo bili v določenih situacijah premalo agresivni. Ustvarili smo si tri stoodstotne priložnosti. V preteklosti smo zadevali iz slabših situacij, tokrat pa temu ni bilo tako.

Strokovna javnost je izpostavila slabo predstavo vezistov. Imate sami podobno mnenje?
Najlažje je komentirati z daljave. Fantje so pred velikim izzivom. Ne igramo proti reprezentanci ranga San Marina in tega se morajo zavedati tudi komentatorji. Menim, da smo Ukrajini v taktičnem smislu parirali izredno dobro in na takšen način moramo odigrati tudi povratno tekmo. Zagotovo bomo prišli do priložnosti, ki jih moramo izkoristiti in na ta način zapretiti Ukrajincem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.