Šport > Nogomet
2146 ogledov

Ne bo igral, raje bo nekomu rešil življenje

Lennart Thy Epa
Nogometaš nizozemskega prvoligaša se je odločil za pravo potezo.

VVV Venlo bo konec tedna odigral tekmo proti PSV, dvoboj proti velikanu na katerega mnogi nogometaši komaj čakajo, pa bo izpustil drugi najboljši strelec Venla Lennart Thy. Šestindvajsetletni Nemec, ki je v tej sezoni zabil sedem zadetkov, je trenerju Mauriceu Steijnu razložil, da ima pomembnejši opravek. Nekomu bo rešil življenje.

Thy se je pred sedmimi leti še kot igralec Werderja iz Bremna odločil darovati svoj DNK vzorec. Ta je bil shranjen v bazi z namenom, da bi lahko nekoč pomagal obolelumu zaradi levkemije. Pred petimi tedni je prišlo obvestilo, da je njegov DNK primeren za darovanje pacientu, ki se bori za življenje.

Thy je nogomet hitro porinil v drugi paln. Nehal je trenirati, izpustil pa bo tudi tekmo proti PSV. "Nikoli še nisem doživel podobne reči. Najprej sem bil šokiran, pomislim sem, da je kaj narobe z Lennartom, a mi je nato obrazložil, da ima priložnost rešiti življenje drugega človeka. Za nekaj časa ga bomo izgubili, čeprav si še vedno nismo zagotovili obstanka. Lennart je eden naših najboljših igralcev, a so stvari, ki so pomembnejše od nogometa," je dejal trener Steijn.

"Lennart je zelo inteligentna, družabna oseba, to je njemu podobno. Razmišlja tudi o rečeh zunaj nogometa. Upam, da bo res pomagal in bo rešil življenje. Že zdaj je veliko naredil, saj je mnoge opozoril na to bolezen. Zelo sem ponosen," je še dodal prvi mož na klopi Venla.

Thy za Venlo sicer igra kot posojeni nogometaš Werderja, kjer še ni dobil prave priložnosti, v preteklosti pa je bil tudi član mlajših selekcij Nemčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.