Šport > Nogomet
10 ogledov

Ne bo številnih kadrovskih sprememb

Ivan Simič je NZS vodil od februarja leta 2009. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Ivan Simič je postal novi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS). V naslednjih dneh bo začel postavljati na noge svoj drzen program.
 

Preberite še

Simič napoveduje številne spremembe

Zmagali ste s 23:15. Je število glasov za vas presenečenje?
Ne. Pričakoval sem tak rezultat.

Kakšni bodo vaši prvi koraki na čelu NZS?
V ponedeljek imam sestanek z Danetom Joštom na NZS in po tem bom potegnil prve poteze. Skozi pogovor z generalnim sekretarjem se bom podrobno seznanil s stanjem na zvezi.

 
 

Zavrl mi bo zagotovo povedal precej o tem, kaj se je v preteklosti dogajalo.

Ivan Simič

 
Katere točke programa so prioriteta?
Prioritetna je tekma s Češko, ki prihaja konec marca. Organizacijsko je treba speljati vse, kar sem obljubljal v svojem programu. V mesecu marcu se želim sestati s predstavniki navijaških skupin. Glede tekme je pomembna tudi ureditev VIP-prostorov na mariborskem stadionu. Pa tudi dokončna priprava statuta. Želim, da že na aprilski skupščini sprejmemo nov statut, ki je usklajen s zahtevami Fife, in zmanjšamo število podpredsednikov za dva.

Vaš nasprotnik je v predvolilnem boju dejal, da je vaš program populističen.
Program, kot je zapisan, bom skušal uresničiti. Pričakujem, da bo pri kakšni točki prišlo do odpora in bo poteklo nekaj več časa, da se pride do cilja. Večinoma pa ne pričakujem težav. Glede barve dresov pa bomo šli v splošno akcijo zbiranja mnenj navijačev in tistih, ki delajo v nogometu. Videli bomo, kaj bo na koncu prevladalo.

Tugomir Frajman (levo) je Ivanu Simiču (desno) očital populističen program. © www.alesfevzer.com

 
Kako težko bo naslediti Rudija Zavrla?
Rudija Zavrla, ki je bil dober nogometni politik, bo težko naslediti. Ampak morda pa imam druge lastnosti, ki bodo prišle prav v naslednjem obdobju. V štirih letih pa ga zagotovo ne bo mogoče preseči. On bo še naprej delal v organih Uefe in bomo še sodelovali. Zagotovo pa mi bo tudi povedal precej o tem, kaj se je v preteklosti dogajalo.

Kdaj NZS selite v nove prostore?
Selitev je ena prioritetnih nalog. Zvezo moramo urediti, kot je treba. Na tej lokaciji je prostora premalo.

 
 

Glede barve dresov bomo šli v splošno akcijo zbiranja mnenj navijačev in tistih, ki delajo v nogometu.

Ivan Simič

 
Kaj pa kadrovske spremembe? Jih bo veliko?
Ne. Kamorkoli sem prišel, ni bilo veliko kadrovskih sprememb. Razen, če kdo ni mogel slediti tempu. Sicer pa bodo ti ljudje, ki so tam, ostali na položajih. Bo pa način dela verjetno drugačen.

Generalni sekretar Dane Jošt torej ostaja?

Ponavljam: Dane Jošt ima z NZS pogodbo in bo ostal.

Pred volitvami ste dejali, da želite na NZS ostati le en mandat. Ostajate pri tej trditvi?
Ostajam pri tem, da je en mandat dovolj. Razmišljam le o prvem mandatu, tudi na davčni upravi o drugemu nisem razmišljal. Razen, če bi bili res vsi za to, da ostanem. Ampak, kar želim storiti, lahko opravim v enem mandatu in delo zastavim tako, da nemoteno teče naprej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.