Šport > Nogomet
28 ogledov

Ne boji se maščevanja Dragonsov

Žurnal24 main
Mariborski strateg Darko Milanič je pred sobotnim drugim večnim derbijem proti Olimpiji v Ljudskem vrtu dobro razpoložen in načrtuje še drugo zmago svojih varovancev.

V soboto vas čaka drugi večni derbi v letošnji sezoni proti Olimpiji, tokrat v Ljudskem vrtu. Kaj pričakujete?
Popolnoma jasno je, čeprav to vedno ponavljamo, da je derbi nekaj posebnega. To se čuti na vsakem koraku. Mediji ste bolj prisotni, navijače in ostalo publiko pa še bolj zanima, tako kot tudi nas. Zavedamo se, da je pred nami pomembnejša tekma kot sicer. Pristop bo pa povsem enak – maksimalno resen. Cel teden smo se tako tudi pripravljali, kljub težavam, ki jih imamo v moštvu zaradi kazni in poškodb. Pripravljali smo se zelo zavzeto, osredotočeni na sobotno tekmo.

Verjetno je vaš cilj zmaga?
Jasno. Želimo si zmagati, tako kot na vseh drugih tekmah. Zavedamo pa se, da bo potrebno vložiti veliko energije, morali bomo biti izredno natančni v izvajanju nalog.

Maribor proti "novi" Olimpiji še ni okusil grenkobe poraza. Verjetno se ne bi branili, da bi se ta serija nadaljevala?
Seveda si želimo, da še naprej ostane tako.

V soboto bomo spremljali edini pravi derbi v Sloveniji, v Mariboru pa bosta igrala prvo in zadnje moštvo na lestvici. Je to realno stanje?
Na derbiju ni pomembno, katero mesto zasedata ekipi na lestvici. To je res edini pravi derbi v Sloveniji, vse drugo so pomembne tekme. Ne glede na to, da smo mi daleč, daleč pred nasprotnikom, bo napetost na tribunah in igrišču večja kot ponavadi.

Na prvem derbiju v Ljubljani so nase opozorili tudi mariborski navijači, ki so razgrajali po koncu srečanja. Se bojite, da bi se tokrat ljubljanski navijači poskušali maščevati?
Ne. Tako kot se pred prvo tekmo nisem bal, da tekma ne bi bila odigrana, se tudi tokrat ne bojim. Upam in mislim, da bo vse v najlepšem redu, ter da bomo imeli ogromno podporo s tribun in da bomo zadovoljili naše navijače in zmagali.

Omenili ste že težave s poškodbami in kartoni. V kolikšni meri se bo odsotnost teh igralcev poznala pri vaši igri?
Torej, Aleš Majer nima pravice nastopa zaradi štirih rumenih kartonov. Marko Pridigar, Dejan Mezga in Aleš Mejač imajo težave s poškodbami, Tomislav Pavličić je poškodbo uspešno saniral in že trenira z nami. Zaradi vseh težav smo prisiljeni v številne menjave in tudi tokrat bomo primorani nekaj zamenjati. Ostali fantje imajo nalogo, da so v vsakem trenutku pripravljeni in tako tudi trenirajo in se obnašajo. Jaz imam popolno zaupanje v fante, ki lahko nastopijo.

Tega si ne želimo več videti
Tako kot vsi ostali nogometni delavci in ljubitelji športa tudi Darko Milanič ostro obsoja izgrede srbskih navijačev v Genovi. "Težko je povedati kaj novega. Popolnoma jasno je, da to ne sodi na nogometna igrišča. To je dogodek, ki si ga ne želimo več videti."

V zaostali tekmi ste prejšnji konec tedna Domžale premagali praktično v zadnji sekundi. Gotovo vam je ta zmaga še okrepila samozavest?
Jasno, da je bila ta tekma (in serija zmag, ki smo jih dosegli v zadnjem času) zelo dobrodošla in vsakemu športniku vlila moč in zaupanje, tako da je to zagotovo zelo dobro.

Po odhodu Josipa Iličiča in Armina Bačinoviča iz Italije skoraj vsak dan prihajajo novice, da se tamkajšnji klubi zanimajo za vaše nogometaše. Zagotovo si to štejete v veliko čast?
Res je, da si to štejemo v veliko čast. Po drugi strani pa je to odlično za slovenski nogomet, saj sta Iličič in Bačinovič dokazala, da lahko neposredno iz naše lige igrata zelo pomembno vlogo v drugi ligi, kar je zelo pomembno v italijanski ligi. To pa je zelo dobro tudi za ostale fante iz naše lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.