Šport > Nogomet
7 ogledov

''Ne bojim se mariborskih branilcev''

Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo Stožice Vršič Anže Petkovšek
"Na vsak način pa pričakujem čvrsto tekmo. Maribor je kakovosten nasprotnik, tako da nas čaka težko delo," pred večnim derbijem meni Andraž Šporar.

Navijači Olimpije so si močno oddahnili, ko je Andraž Šporar še pred koncem prestopnega roka potrdil, da bo tudi v nadaljevanju sezone nosil zeleno-beli dres in pomagal klubu v lovu na evropsko vozovnico.

"Bilo je nekaj konkretnih ponudb, a sem se v dogovoru z vodstvom kluba odločil, da bom tudi spomladi ostal član Olimpije. S predsednikom kluba Izetom Rastoderjem pa se o morebitnem prestopu nisem pogovarjal," je dogajanje v zimskih mesecih v ekskluzivnem pogovoru za Goal opisal 21-letni napadalec, ki je jeseni v Prvi ligi Telekom Slovenije sedemkrat zatresel mrežo nasprotnikov, prispeval pa je tudi štiri podaje. Z učinkovito predstavo se je izkazal tudi na spomladanskem debiju proti Radomljam, glavni napadalni adut zmajev pa bo tudi na jutrišnjem večnem derbiju v Stožicah.

Ste težko pričakovali prvo spomladansko tekmo?
Pavza je bila dolga, tako so verjetno pri vseh prvoligaških klubih nestrpno pričakovali nadaljevanje sezone. Tudi v našem taboru smo že težko čakali na prvo spomladansko tekmo in bili zelo veseli, ko se je vse skupaj končno začelo.

Je bila slabša igra v prvem polčasu sobotne tekme posledica krča?
Morda je nekaterim gledalcem zgledalo, da nam v prvem polčasu ni steklo, vendar smo tudi v tem delu dvoboja prihajali do zaključnih strelov. Domačini so se organizirano branili, a smo vedeli, da bodo težko držali tako visoko raven koncentracije v obrambi skozi celotno srečanje. V drugem polčasu smo bili učinkoviti in zasluženo slavili.

Verjetno ste si z dvema zadetkoma na prvi tekmi več kot zadovoljni?
V prvem planu je seveda moštvena zmaga, a sem poleg tega zelo vesel tudi doseženih zadetkov. Ti so za samozavest pred nadaljevanjem sezone zelo pomembni. Obenem je doseganje zadetkov tudi moje delo, tako da sem izpolnil svojo nalogo.

Vam je ustrezalo, da ste se pred derbijem pomerili še proti Radomljam?
V tem trenutku težko rečem, če bo to prednost za nas. Seveda pa smo veliko bolj veseli, da se na derbi pripravljamo z visoko zmago in tremi osvojenimi točkami proti Radomljam. Derbi je pač derbi in težko je pred njim napovedovati takšne in drugačne scenarije.

Tako Olimpija kot Maribor sta bila v prvem spomladanskem krogu zelo učinkovita. Si lahko navijači jutri obetajo goleado v Stožicah?
Čeprav smo oboji v soboto dosegli veliko število zadetkov, na morem obljubiti, da se bosta mreži velikokrat zatresli tudi v derbiju. Seveda si želim, da bi bila Olimpija precej bolj učinkovita. Na vsak način pa pričakujem čvrsto tekmo. Maribor je kakovosten nasprotnik, tako da nas čaka težko delo.

Nadaljevanje intervjuja na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.