Šport > Nogomet
14 ogledov

"Ne bom šel na počitnice!"

Eric Abidal (desno) je kot kapetan Barcelone dvignil pokal na Wembleyju. (Foto: Reuters
Nogomet večkrat piše ganljive zgodbe. Čudežna vrnitev branilca Barcelone Erica Abidala po odstranitvi tumorja je zagotovo ena takšnih.

Po Donbass Areni v ukrajinskem Donecku se je razlegel spontan aplavz. Toda ovacije niso bile namenjene domačim. Ne – na ogrevanje je odšel francoski branilec Éric Abidal in (ob novih ovacijah) vstopil v igro 15 minut pred koncem.

Potrebuje štiri kilograme

"Mislim, da so bile te ovacije namenjene tudi mojim soigralcem pri Barceloni zaradi spektakla, ki smo ga priredili v finalu Lige prvakov na Wembleyju. Bilo je izjemno in dobri navijači to cenijo," je po prijateljski tekmi med tednom povedal Abidal.

Francoski branilec si je pred začetkom nove sezone celo postavil cilj, da nadoknadi izgubljene štiri kilograme telesne teže: "Ne bom šel na počitnice. Tega si ne morem dovoliti. To bom storil za Barço, za njene ljudi," je dodal popularni Abi. Za nameček je v četrtek odigral celo tekmo proti Poljski in tako končal eno od najturbulentnejših in celo eno od najtrofejnejših sezon v karieri kakega nogometaša. Še marca so mu zdravniki odstranili tumor, z izjemno voljo pa se je Abidal vrnil in zmagal – v boju za življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.