Šport > Nogomet
10 ogledov

''Ne čutim pritiska zaradi Fergusona''

david moyes manchester united EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je sprožila postopek proti trenerju Manchester Uniteda Davidu Moyesu, ki je po porazu proti Sunderlandu dejal, da morajo njegovi varovanci poleg nasprotne ekipe premagati še sodnike.

Manchester United si je privoščil nov spodrsljaj, ko je v polfinalu angleškega ligaškega pokala (Capital One Cup) izgubil proti Sunderlandu (1:2).

Rdeči vragi so zabeležili tretji zaporedni poraz v treh različnih tekmovanjih, s čimer so izenačili najslabši niz v zadnjih 13 letih. David Moyes se je po tekmi pritoževal nad sojenjem, ki naj bi bilo na trenutke prav smešno. ''Težko je, a moramo iti naprej. Nismo storili veliko napak. Mislil sem, da bo sodnik dosodil v našo korist pri prvem golu. Nisem mogel verjeti, da je zapiskal prosti strel. To je bila grozna odločitev,'' je povedal Moyes in dodal: ''V tem trenutku se jim le smejimo.''

Angleška nogometna zveza zbira podatke

Škotski strateg, ki je na Old Traffordu nasledil Sira Alexa Fergusona, je delilce pravice obtožil, da pomagajo nasprotnikom. ''Zdi se, da moramo zdaj igrati tudi proti njim,'' je dejal Moyes, kar je vzbudilo pozornost Angleške nogometne zveze.

''Pregledujemo izjave Davida Moyesa, ki jih je dal po tekmi s Sunderlandom. Prav tako se z obema kluboma pogovarjamo o njihovih ugotovitvah glede uporabe raket na včerajšnji tekmi,'' je sporočil predstavnik FA.

Tekmo proti Sunderlandu si je ogledal tudi Alex Ferguson, Moyes pa je zatrdil, da zaradi prisotnosti legendarnega stratega ni pod večjim pritiskom. ''Niti približno. V Alexu vidim priložnost za povratne informacije. Tukaj je, da pomaga. Tako kot Sir Bobby. Bryan Robson je pogosto prisoten na treningu in vsi trije so čudoviti,'' je povedal Moyes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.