Šport > Nogomet
31 ogledov

Ne Dalglish, za slabo sezono "kriv" direktor

Gerrard Henderson Spearing Carroll Kelly Manchester City Liverpool ligaški pokal Reuters
Nekdo je moral plačati za eno najslabših ligaških sezon Liverpoola v zgodovini kluba, ki bi se kljub vsemu lahko končala s kar dvema pokaloma. Ta "nekdo" je v četrtek postal športni direktor Damien Comolli, s katerim so se Redsi sporazumno razšli.

Damien Comolli je bil po prihodu iz Tottenhama k Liverpoolu "kriv" za prihode Andyja Carrolla (42,4 milijona evrov), Luisa Suáreza (26,6), Stewarta Downinga (24,2), Jordana Hendersona (19,3), Charlieja Adama (10,9) in Joséja Enriqueja (6), več kot sto milijonov evrov vložka pa se je Redsom na igrišču povrnilo z zgolj osmim mestom na ligaški lestvici, kjer za 13 točk zaostajajo za Tottenhamom in Newcastlom Unitedom, ki se borita za četrto mesto in igranje v Ligi prvakov.

"Hvaležen sem, da sem dobil priložnost delati pri Liverpoolu, in vesel sem, da se od kluba poslavljam z odhodom v Francijo zaradi družinskih razlogov," je povedal Comolli, ki se je klubu novembra leta 2010 pridružil kot "direktor nogometne strategije", v športnega direktorja pa so ga preimenovali marca naslednje leto. "Klubu želim vse najboljše v prihodnosti," je še pristavil Comolli.

"Z njim sem imel fantastično delovno in osebno razmerje, odkar je prišel sem," je po objavi novice dejal trener Kenny Dalglish, tudi sam tarča mnogih kritik zaradi ene najslabših ligaških sezon v zgodovini kluba. "Razočaran sem, ampak zdi se, da v nogometu ni več presenečenj. Bil je v veliko pomoč pri prestopu vsakega igralca, ki smo ga kupili. Vsi, ki so prišli h klubu, so bili moja izbira."

Razen Enriqueja in Suáreza je večji del Liverpoolovih okrepitev le redko upravičil ogromen vložek, kjer prednjačita predvsem pregrešno draga angleška reprezentanta Carroll in Downing. Kljub klavrnemu osmemu mestu v Premier League je Liverpool v letošnji sezoni že osvojil ligaški pokal, v polfinalu pokala FA pa ga na Wembleyju čaka mestni obračun z Evertonom.

Komentarjev 1
  • JackD 18:27 12.april 2012.

    Pa so igralci res tako slabi? Poleg omenjenih Suareza in Enriqueja so tu Carroll, ki je večino resda razočaral, a ti očitno ne vedo veliko o nogometu. Carroll pač ni tip igralca, ki bi dosegal gol vsako drugo tekmo. Je ...prikaži več velik, okoren, poleg tega pa se dolgo ni otresel bremena visoke odškodnine. ta pa je posledica več stvari- tega, da je Anglež, zadnji dan prestopnega roka, Newcastle je upal, da bo to igralec, okoli katerega bodo 10 let gradili ekipo... Carroll ima tudi le 23 let. Potem je tu Henderson, ki je tudi še mlad in igra vedno bolje. Na zadnji tekmi, ko je bil zamenjan Flanagan, je kraljeval na celotni desni strani (čeprav je napadalni vezist, je igral wing back, kot pravijo Angleži) in celotno tekmo onemogočal in preigraval 3 velike talente - oba dvojčka Olsson in Juniorja Hoiletta. Tu je potem še Adam, ki je prvo polovico sezone (dokler se ni vrnil Gerrard) odigral res izjemno, v klub pa je prišel za samo 6 mio Ł, pa Coates, ki je naložba za prihodnost in kadarkoli je vstopil,