Šport > Nogomet
18 ogledov

Ne gre za Uefine kaprice

Na nogometni zvezi Slovenije opozarjajo na neprimerno obnašanje nekaterih navija Žurnal24 main
Kakšen je pogled Nogometne zveze Slovenije na pridržanje štirih navijačev slovenske reprezentance? Matjaž Krajnik meni, da ne bodo dobili prepovedi odhajanja na gostovanja.

"O tem smo bili obveščeni. Bili so pridržani zaradi pirotehničnega sredstva. Pokazalo se je, da se nekateri ne zavedajo, kako so te stvari v Evropi pomembne. Uefa si ne izmišljuje pravil zaradi svojih kapric. Marsikdaj je kdo že ostal brez roke, dogajale so se opekline. Na ta način smo videli, da smo pri nas še vedno razumevajoči, drugje stvari jemljejo bolj resno. To je trend, kamor gremo z morebitnim zakonom za navijače. Mene so sicer že med tekmo poklicali, da bi prišel prevajat, a tedaj policija še ni bila pripravljena," je policijsko-navijaški zaplet v Talinu pokomentiral tiskovni predstavnik Nogometne zveze Slovenije Matjaž Krajnik.

Navijači zatrjujejo, da četverica priprtih ni odvrgla dimne bombe. "To je druga stvar. Estonci so nam zagotavljali, da so bili to pravi ljudje. Ne vem, ali so to priprtim dokazali z videom. Če so bili pridržani nedolžni, je to drug problem, ne spremeni pa dejstva, da je pirotehnika nevarna in da obstajajo drugi načini za izkazovanje podpore in veselja ob zadetkih," je nadaljeval Krajnik in pojasnil, da estonska nogometna zveza naši o dogodku ni poslala nobenega uradnega sporočila. Bi se lahko zgodilo, da omenjena četverica dobi kazen v obliki prepovedi obiskovanja tekem na gostovanjih? "O tem je prezgodaj govoriti. Mislim pa, da se ni bati, da bi s strani Uefe dobili prepoved odhajanja na gostovanja."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.