Šport > Nogomet
19 ogledov

Ne gre za življenje ali smrt, a ...

Egil Olsen norveški selektor EPA
Slovenska nogometna reprezentanca bo po domačem porazu proti Švici prve točke v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo lovila proti Norveški, ki je prav tako izgubila prvo tekmo in prav tako krvavo potrebuje prve točke.

Slovenci so v Stožicah izgubili proti Švici, Norvežani pa na Islandiji. Obe ekipi pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji nujno potrebujeti točke. Ničla iz prvih dveh tekem sicer še ne bi odnesla mundiala, a jasno je, da bo potrebno čim hitreje zmagovati in začeti zbirati točke.

Norveška javnost po uvodnem porazu z Islandijo ni bila najbolj navdušena, saj so njihovi ljubljenci pred obračunom veljali za favorite, ki pa ne zmagujejo vedno. Selektor Egil Olsen je pred začetkom kvalifikacij doma pustil kar nekaj izkušenejših nogometašev, tako da se je po porazu znašel še pod večjim plazom kritik. Pred obračunom z varovanci Slaviše Stojanoviča tako odkrito napoveduje boj za tri točke, verjetno bi se zadovoljil le s točko, medtem ko ga v primeru poraza čakajo hudi dnevi.

"Začeli smo dobro, potem pa smo prejeli tisti zadetek. Morali smo iskati zadetek, saj smo bili v zaostanku. Pa nas je potem presekal tisti drugi zadetek. Ta poraz ni katastrofa. Imamo namreč priložnost, da stvar popravimo, bomo pa morali proti Sloveniji zaigrati na vse tri točke," napoveduje Olsen, ki se dobro zaveda, kaj prinaša oziroma odnaša obračun proti Sloveniji: "Tudi po tekmi s Slovenijo nas potem čaka še osem tekem. Na koncu bo pomembno le to, kdo bo prvi in kdo drugi. Če pa slučajno izgubimo proti Sloveniji, bomo padli v položaj, ko bo treba preostale tekme zmagati, verjetno tudi tisti najtežjo v Švici. Torkova tekma je pomembna. Ne gre za življenje ali smrt, so pa točke zelo pomembne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.