Šport > Nogomet
16 ogledov

Ne huligani, na stadionu le otroci

juventus stadion antonio conte EPA
Predsednik CONI Giovanni Malago predlaga, naj si tekmo na zaprtih tribunah torinskega stadiona ogledajo samo mlajši obiskovalci.

Če bo predsedniku italijanskega olimpijskega komiteja (CONI) Giovanniju Malagu uspelo uveljaviti svojo voljo, Juventus tekme proti Udineseju ne bo odigral pred napol praznimi tribunami.

Juventus, ki bo 1. decembra gostil nekdanjo ekipo Samirja Handanovića, je bil zaradi rasizma svojih navijačev kaznovan z zaprtjem severne in južne tribune, Malago pa je na srečanju z italijanskim premierjem Enricom Letto predstavil predlog, da bi na tribune dovolili vstop mlajšim obiskovalcem.

''Odprtje tribun samo za otroke je fantastična ideja. Liga mora stvar preučiti z vidika predpisov, a ideja mi je zelo všeč,'' je povedal Malago.

Fenerbahce je leta 2011 postavil zgled, ko je vstop na ligaško tekmo dovolil le ženskam in otrokom ter se s tem izognil povzročiteljem težav, ki so v večini primerov moški. ''To bi bila lepa gesta. Bilo bi kot takrat, ko smo mafiji zasegli premoženje,'' je mnenje o predlogu sklenil Malago.

Komentarjev 1
  • zztop 20:51 14.november 2013.

    Bravo, mislim , da je ideja na mestu. Naj omogočijo otrokom ogled tekme. Se razume da zastonj.