Šport > Nogomet
16 ogledov

Ne le Iličić in Bačinović, zadel še Koren

Klub Iličića in Bačinovića skupaj ceni na več kot 30 milijonov evrov. (Foto: Reu Žurnal24 main
Četrti gol Josipa Iličića in prvenec Armina Bačinovića. Sta bila to edina zadetka slovenskih legionarjev? Ne. Na angleških zelenicah je zadel Robert Koren. Preberite, kako in koliko so igrali drugi.

Anglija
Haris Vučkić ni bil v postavi Newcastle Uniteda ob remiju 2:2 z Wiganom. Njegova ekipa je na trenutnem 14. mestu Premier League. Robert Koren v Championshipu nadaljuje z dobrimi igrami v majici Hulla. V soboto se je v 11. kolu angleške druge lige še tretjič v tej sezoni vpisal med strelce, zadetek pa je zabil Leicester Cityju, na klopi katerega je debitiral Sven Göran Eriksson. Tekma se je končala z 1:1, kapetan slovenske reprezentance pa je izenačil v 52. minuti. Tako je nekdanjemu selektorju angleške izbrane vrste preprečil zmagoviti debi na klopi novega kluba. Hull je na zadnjih šestih tekmah doživel le en poraz, a je zaradi slabega začetka sezone še naprej v spodnjem delu lestvice (so 16.).

"Bil je priden kot mravlja," se glasi ena od pohval italijanskih medijev Bačinoviću. Z Iličićem, tudi njegovo igro hvalijo italijanski novinarski kolegi, bo imel naslednji konec tedna težko delo – premagati ta vikend odličnega Handanovića v vratih Udineseja.

Italija
"Sploh ne vem, kaj se v zadnjih dveh mesecih dogaja v mojem življenju," je po svojem četrtem zadetku za Palermo dejal ta hip najbolj vroč slovenski nogometaš, Josip Iličić. Zadel je še eno prečko in enkrat poskusil s škarjicami. Prvenec za to moštvo je ob zmagi 4:1 nad Bologno dal Armin Bačinović. "Uspeh gre izključno na račun timskega dela," pravi nekdanji nogometaš Maribora. Oba slovenska reprezentanta sta odigrala celotno srečanje. S tretjo zmago v sezoni se je Palermo po sedmem kolu prebil na šesto mesto Serie A. Bologna je šele 17., potem ko Reneja Krhina ni bilo v postavi. Samir Handanović je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in Udinese je slavil 1:0 na gostovanju pri ekipi Brescia. Chievo je z 1:3 izgubil pri AC Milanu. Boštjan Cesar je ostal na zelenici do zadnjega sodnikovega žvižga. Bojan Jokić je znova ostal na klopi. V Serie B je Dejan Lazarević igral 53 minut za Torino in s soigralci izgubil v Livornu 1:2.

Nemčija
V nemški Bundesligi nič novega: Köln je znova izgubil in ostaja 17., Milivoje Novaković je igral le zadnjih 12 minut, Mišo Brečko pa vseh 90. Brez pomoči Zlatka Dediča je Bochum v drugi Bundesligi premagal Karlsruher SC z 2:0, a ostaja skromen 10. Rok Kronaveter, član ekipe Energie iz Cottbusa, ni bil v postavi. Njegovi soigralci so zmagali Paderborn 3:1 in so četrti. Goran Šukalo bo na priložnost, da zaigra za Duisburg, iskal v ponedeljek zvečer proti Arminii.

Francija
Slovenski reprezentančni vezist Valter Birsa po dolgem času ni okusil slasti igranja v francoski Ligue 1. Auxerre je brez pomoči Šempetrčana doma izgubil proti Bordeauxu z 0:1 in je po devetih odigranih kolih še vedno z zgolj eno zmago na 16. mestu lestvice.

Avstrija
V prvi avstrijski Bundesligi je Miran Burgič za Innsbruck igral 82 minut. Z dunajskim Rapidom so igrali 1:1 in ostajajo vodilna ekipa prvenstva. Sašo Fornezzi je v golu Wiener Neustadta dobil le en zadetek in tako so Linz premagali z 2:1 (so peti). Matej Mavrič se je uveljavil v prvi enajsterici Kepfenbergerja. Na zelenici je bil do konca tekme in s soigralci premagal branilce naslova Salzburg 2:0.

Portugalska
Rene Mihelič in Nejc Pečnik sta si razdelila minutažo v vrstah Nacionala – Nejc je igral v prvem, Rene pa v drugem polčasu. Portimonense so premagali s 3:1 in so na devetem mestu prve portugalske lige. 17-letni nekdanji vratar Olimpije Jan Oblak sedi na klopi Beire-Marja (je posojeni igralec Benfice). Minuli konec tedna so s Sportingom iz Lizbone igrali 1:1.

Nizozemska
Aleksandar Radosavljević si je v devetem kolu prve nizozemske lige priigral rumeni karton. Ob zmagi Den Haaga z 2:1 nad Excelsiorjem je odigral celotno srečanje. Tim Matavž je bil zamenjan v sodnikovem podaljšku. Gola za zmago Groningena nad Heerenveenom ni prispeval on. So peti, mesto pred Haagom. Slabše gre Vitesseju, ki je 16. in je minuli vikend z Rodo klonil s kar 1:4. Dalibor Stevanović je igral 76 minut.

Belgija
Marko Šuler je bil steber obrambe Genta vseh 90 minut ob zmagi 2:0 nad Kortrijkom. Drugi Slovenec v vrstah trenutno drugouvrščenega kluba prve belgijske lige, Zlatan Ljubijankić, ni bil v postavi. Novopečeni član slovenske reprezentance Matija Škarabot prav tako ni bil na klopi Genta. Dejan Kelhar pa je kot član ekipe Cercle Brugge bil na klopi, a tam tudi ostal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.