Šport > Nogomet
16 ogledov

Ne Messi: na Camp Nouu odmevalo Alexis!

Alexis Sanchez Figueras Barcelona Rayo Vallecano Španija Liga BBVA prvenstvo lig
1/5
EPA
Barcelona je na vnaprej odigrani tekmi 17. kola španske lige doma premagala Rayo Vallecano in se Realu Madridu približala na tri točke zaostanka (4:0). Katalonci decembra namreč odhajajo na svetovno klubsko prvenstvo, tudi lanski drugoligaši pa so jim po povzročali nemalo težav. Žarek upanja pred decembrskim "El Clásicom" je za Katalonce posijal v podobi Čilenca Alexisa Sáncheza, ki je zabil prva gola na tekmi in zabrisal spomin na sobotni prvi poraz sezone pri Getafeju.

Po dobrem začetku epizode pri Barceloni je čilskega napadalca Alexisa Sáncheza za dva meseca ustavila poškodba, Južnoameričan pa se po prestopu iz Udineseja več kot očitno vrača v tisto formo, ki ga je poleti izstrelila med najbolj iskane nogometaše v Evropi. Nekdanji soigralec slovenskega reprezentančnega kapetana Samirja Handanovića je Rayu Vallecanu na Camp Nouu zabil izvrsten vodilni zadetek, do katerega so bili gostje verjetno celo boljši nasprotnik in zapravili nekaj lepih priložnosti za vodstvo. Sánchez je z roba kazenskega prostora izvrstno meril v daljši vratarjev kot in s pomočjo vratnice zadel za vodstvo.

Po podaji Lionela Messija in srečnem odboju od Xavija Hernándeza je Sánchez povišal na 2:0 v 41. minuti, na Camp Nouu pa po dolgem času ni odmevalo "Messi! Messi!" temveč "Alexis! Alexis!". Z novim ligaškim golom se je iz svoje osebne strelske krize začel pobirati tudi španski napadalec David Villa, ki ga je samega pred vratarjem nesebično zaposlil Daniel Alves, tako da so Katalonci ob polčasu vodili že s 3:0 in na hitro prekrili obrambne glavobole v režiji Gerarda Piquéja in vratarja Víctorja Valdésa. Messi je po podaji Alvesa pobegnil obrambi in v peti minuti drugega polčasa povišal na 4:0, trener Josep Guardiola pa je povratnika po poškodbi Andrésa Iniesto lahko zamenjal s še enim rekonvalescentom Francescom Fàbregasom.

Branilec Piqué je v izdihljajih tekme namenoma zavlačeval pri izvajanju prostega strela in izsilil peti rumeni karton, zaradi katerega bo izpustil naslednjo ligaško tekmo in ne bo v nevarnosti za decembrski "El Clásico". Zaradi očitne namere (glavni sodnik Pérez Lasa se mu je celo nasmehnil) pa bi se branilec španske reprezentance lahko znašel v hujših težavah, saj ga lahko po 112. členu pravilnika španske nogometne zveze (RFEF) doleti dodatna kazen ene tekme neigranja.

Španska liga, vnaprej odigrana tekma 17. kola:

Barcelona : Rayo Vallecano 4:0 (3:0)
Sánchez (29, 41), Villa (43), Messi (50)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.