Šport > Nogomet
16 ogledov

Ne Messi, Neymar spet Barçin mesija na derbiju

Messi Martino Barcelona Espanyol Liga BBVA Španija prvenstvo
1/18
EPA
Barcelono sta ob novi bledi predstavi prvega zvezdnika Lionela Messija na mestnem derbiju z Espanyolom rešila Neymar in strelec edinega gola Alexis Sánchez (1:0). Real Madrid v soboto pri Rayu, derbi Atlético-Athletic.

Velika katalonska tekmeca Barcelona in Espanyol sta mestni derbi na Camp Nouu začela z minuto molka, ki je bila posvečena tragično preminulemu mlademu vratarju drugoligaša Girone Nilu Marínu. Tako so uresničili željo žalujočega očeta, ki je po radiu in prek pisma dejal, da bi bila to najlepša možna gesta po prometni tragediji. Skupaj z družino je tekmo spremljal na tribuni.

Gerardo Martino je tokrat od prve minute na zelenico postavil praktično najmočnejšo postavo, ki v prvih minutah ni prevzela nadzora nad igro in bila nekajkrat pod pritiskom gostov, vratarja Kika Casillo pa je v sedmi minuti nato prvič preizkusil Alexis Sánchez.

Valdés rešil 0:1

Prvič je naveza Lionel Messi-Neymar zapretila v 16. minuti, ko je Brazilec v sredini po dvojni podaji lepo našel Argentinca, njegov strel pa je ustavil blok dobro postavljene obrambe Espanyola. "Papagaji" so trmasto držali slavnejše sosede daleč od gola, Danielu Alvesu je po seriji neuspešnih predložkov v 28. minuti končno uspela podaja do Sáncheza, čigar volej pa je spet končal v bloku.

Ob spet zelo bledem Messiju bi lahko na drugi strani povedel celo Espanyol – Víctor Valdés je v 36. minuti ustavil soimenjaka Víctorja Sáncheza. Barçin "šolarček" je prišel do strela ob nepremišljenem grajenju Alvesa, a ga je Valdés v padcu ustavil. Gostje bi kmalu na odmor odšli brez prejetega strela v okvir gola, toda Alves je z močnim udarcem z roba kazenskega prostora le uspel zatresti vratnico.

Muke Barcelone tudi v nadaljevanju

Drugi polčas je Barcelona začela siloviteje in do tedaj precej nevidni Andrés Iniesta si je lepo pripravil strel v kazenskem prostoru, znova pa zadel le blok pred vratarjem Casillo. Espanyolov čuvaj mreže je bil na resni preizkušnji v 54. minuti, ko sta z glavo družno poskusila Messi in Sánchez.

Le centimetri so v 63. minuti od cilja ločili Neymarja, a njegov izjemen strel z roba kazenskega prostora je zletel mimo daljše vratnice že premaganega Casille. Jasno je bilo, da bo ob nerazpoloženem Messiju Barcelono iz težav moral potegniti prav Brazilec, ki je nalogo izpolnil že pet minut kasneje.

Med parom nog za vodstvo in zmago

Neymar je lepo počakal branilce v kazenskem prostoru in jim poslal žogo med nogami na drugo vratnico, kjer jo je v mrežo pospravil prisebni Sánchez. Espanyol je pretil za izenačenje in Sergio García je v 80. minuti s težkega položaja meril prek vrat, Martino pa je v igro poslal Pedra Rodrígueza. Messi bi lahko tekmo odločil s prostim strelom v 83. minuti, ki je zletel nekaj deset centimetrov mimo gola.

Priložnost se je v zadnjih minutah rednega dela ponudila še Pedru, a otočan po podaji še enega rezervista Cesca Fàbregasa in pobegu obrambi ni zadel. Blaugrana je uspela preživeti tri minute napetega sodnikovega podaljška, ob tem da je moral z igrišča tudi Javier Mascherano, kar je kljub prigarani zmagi verjetno nova skrb za trenerja Martina.

Španska liga, 12. kolo:

Barcelona : Espanyol 1:0 (0:0)
Sánchez (68)

Postavi

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano (od 89. Bartra), Montoya; Busquets, Xavi, Iniesta (od 86. Fàbregas); Sánchez (od 83. Pedro), Messi, Neymar. Na klopi: Pinto; Tello, Song, Roberto.

Espanyol: Casilla; Rodríguez, Sidnei, Moreno, Fuentes; López, Abraham (od 83. Lanzarote), Sánchez; Thievy (od 63. Córdoba), Torje, García. Na klopi: Parreño; Tejera, Capdevila, Colotto, Fernández.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Madrid).

Sobota ob 16.00:
Real Sociedad – Osasuna

Ob 18.00:
Almería – Valladolid

Ob 20.00:
Rayo Vallecano – Real Madrid

Ob 22.00:
Sevilla – Celta Vigo

Nedelja ob 12.00:
Getafe – Valencia

Ob 17.00:
Atlético Madrid – Athletic Bilbao

Ob 19.00:
Levante – Granada

Ob 21.00:
Málaga – Real Betis

Ponedeljek ob 22.00:
Elche – Villarreal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.