Šport > Nogomet
40 ogledov

''Ne moreš dati zlate žoge Ribéryju''

fabio coentrao franck ribery EPA
Branilec Reala Fábio Coentrão je prepričan, da si zlato žogo (Ballon d'Or) zaslužita bodisi Lionel Messi bodisi Cristiano Ronaldo, medtem ko Franck Ribéry po njegovem mnenju sploh ne pride v poštev.

Fábio Coentrão meni, da napadalec Bayerna Franck Ribéry ni pokazal dovolj, da bi si zaslužil takšno nagrado kot je Ballon d'Or. Kar se tiče portugalskega reprezentanta, sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo edina prava kandidata za najprestižnejšo nogometno lovoriko na individualni ravni.

''Messi je izjemen nogometaš, vendar že nekaj časa ne igra. Takšne nagrade ne moreš dati Francku Ribéryju, ki je dosegel le 22 golov. Ronaldo je bil ves čas v vrhunski formi in je dosegel dvakrat toliko golov,'' je za portugalski športni časopis A Bola povedal Coentrão.

Denar od klubskega SP v žepe nogometašev

Ribéry pa bo v primeru poraza na glasovanju za zlato žogo nekaj utehe lahko našel v denarni nagradi, ki jo bo nogometašem izplačalo vodstvo bavarskega kluba. Odgovorni možje aktualnega zmagovalca Lige prvakov so se odločili, da bodo pet milijonov evrov, kolikor so jih prejeli za zmago na svetovnem klubskem prvenstvu v Maroku, razdelili med nogometaše in strokovni štab. Bayern je v finalu z 2:0 premagal Rajo Casablanco in osvojil peto lovoriko v letu 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.