Šport > Nogomet
12 ogledov

Ne očetu in Cityju

Pred Kakájem so v Realu novi izzivi, izpostavil pa je osvojitev naslova v Ligi p Žurnal24 main
Brazilski nogometaš Kaka za zdaj vztraja v dresu AC Milana. A šejk, ki ima v lasti angleški Manchester City, še ni obupal. Za Milan odhod Kakaja ne bo bil katastrofa, trdi Carlo Ancelotti.
 

Kaj pravi trener Ancelotti?

"Pogovori se dogajajo. Sam si želim, da bi ga še dolgo treniral. A četudi gre, se naši cilji ne bodo spremenili. Naša ekipa bo ostala konkurenčna, četudi odide tako pomemben igralec," se je v petek zvečer na pogovore Cityja s Kakajem odzval trener Milana, Carlo Ancelotti. "Odločitev bo moral igralec sprejeti skupaj s klubom. Naš klub razmišlja o ponuji ponudbi Cityja."

Lastnik Manchester Cityja, šejk Mansur bin Zajed al Nahjan iz Abu Dabija, še ni obupal nad Kakajem in Milanu poslal ponudbo za neverjetnih 271 milijonov evrov. Kljub tej astronomski vsoti pa brazilski virtuoz ne želi oditi. Kot poroča spletni portal www.sportmediaset.it, ki je tako kot Milan v lasti Silvia Berlusconija, se je Kaka zaradi ponudbe Cityja sprl z očetom. Ta je v zadnjih dneh za svojega sina iztržil sanjsko pogodbo, saj bi Kaká na leto zaslužil 14,8 milijona evrov oziroma 284 tisoč evrov na teden.

Pri največjem nogometnem poslu v zgodovini bi sicer profitirali vsi. Milan bi dobil 120,5 milijona evrov, prav toliko tudi Kaká, 30 milijonov pa bi šlo v žep posrednikov. Rdeče-črni bi lahko s tem denarjem zagotovo pripeljali kar nekaj okrepitev, zato bodo Brazilcu verjetno dali zeleno luč. Vendar pa je glavni igralec v tej zgodbi proti prestopu, saj verjame, da bi bil to korak nazaj v njegovi karieri. Že po prvi ponudbi iz Manchestra je dejal, da bi rad ostal v Milanu, ker želi v prihodnosti prevzeti kapetanski trak. Šejkov denar so sicer zavrnili tudi Gianluigi Buffon, Ruud Van Nistelrooy in Fernando Torres, Leo Messi pa sploh ni želel komentirati Cityjevega zanimanja zanj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.