Šport > Nogomet
19 ogledov

Ne smeš slaviti mitičnega dosežka!

Victor Valdes napadel Jose Mourinho Inter Barcelona polfinale
1/6
Žurnal24 main
"So slabi poraženci," o Barceloni meni José Mourinho, potem ko ga je Victor Valdes napadel in mu poskušal preprečiti slavje na Camp Nouu (poglejte v videu). "To je bil moj najbolj sladek poraz z 0:1."
Mislim, da ekipa, ki vse zmaga, ne zna sprejeti poraza. So slabi poraženci. Priznam, tudi jaz sem. Valdes je mislil, da izzivam njihove navijače, a sem želel le proslavljati z našimi navijači. Imam to pravico.
José Mourinho

Pep Guardiola je na zelenico poslal eno svojih najbolj napadalnih postavitev sploh, a so uspeli bunker Interja premagati le enkrat. Za finale Lige prvakov bi ga morali dvakrat in tako se je z zmago na prvi tekmi s 3:1 in porazom na drugi 0:1 milanski klub Joséja Mourinha uvrstil v finale v Madrid, kjer jih čaka Bayern München. "Imeli smo posest žoge, a si nismo ustvarili veliko priložnosti. V obrambi in na sredini igrišča smo imeli premalo prostora. Ko devet igralcev igra obrambo, ti ni lahko. Poskušali smo, a so se predobro branili," je potarnal Guardiola. Tako pač je, kadar nasprotnik igra bunker. "Pogovorili se bomo in se spet dvignili, saj nas čaka naslednji izziv." Pri tem je Guardiola mislim na hud dvoboj za španski naslov z Realom Madridom.

Inter je že doma. Sredi noči jih je na letališču sprejelo več tisoč navijačev. Poglejte.

Medtem ko je bil Camp Nou zavit v žalovanje, je Inter slavil najbolj sladek poraz, kot se je izrazil José Mourinho. "Bilo je zelo napeto. Priti z desetimi možmi preko ekipe, kot je Barcelona, je nekaj zgodovinskega, mitičnega. To je bil moj najbolj sladek poraz z 0:1, a moji igralci poraza niso zaslužili. Taktično in obrambno smo bili brezhibni. Pokazali smo disciplino v igri. Trdo smo garali, da smo jim preprečili prostor za strele na gol," je ves vzhičen razlagal trener Interja. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je po zelenici skakal kot otrok, kar je stežka prenesel vratar Barcelone Victor Valdes, češ na Nou Campu pred našimi navijači že ne boš takole slavil. Poglejte v dodanem videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.