Šport > Nogomet
32 ogledov

''Ne zmagujejo vedno favoriti''

Žurnal24 main
Predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag bo v sredo protikandidat Aleksandra Čeferina v boju za mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa).

V predsedniškem boju je namreč trenutno favorit slovenski predstavnik. V medijih je prav van Praag z objavami na družbenem omrežju Twitter dejal, da so nekateri podporniki Čeferina delali po starem, z lobiranjem in podobnimi prijemi.

"Sam nisem delal po starem. Zagovarjal sem svoj program. Obiskal sem vse, se pogovarjal. Nekateri so mi na začetku rekli, da bodo zame volili, nato so mi obrnili hrbet. Če temu rečemo stara šola, naj bo. Ampak to se dogaja. Me ne skrbi," je povedal Nizozemec in poudaril, da je glede na trenutni položaj Uefe on primernejši kandidat.

"V časih, v katerih živimo, ob vseh težavah, s katerimi se soočamo, ob politiki v Bruslju, Evropski uniji in zunaj nje, posebej pa ob dejstvu, da mora Uefa zmanjšati stroške, potem potrebuješ nekoga z izkušnjami, nekoga, ki lahko začne takoj delati," je še povedal van Praag.

Ta v javnosti nima veliko podpore, ob belgijski in nizozemski zvezi ga je podprla še angleška, medtem ko je Čeferina javno podprlo že več kot 30 od skupno 55 članic Uefe, ki bodo jutri glasovale za novega prvega moža krovne evropske zveze.

 
Komentarjev 6
  • JONIJONI 23:29 13.september 2016.

    Panem et circenses!

  • jakec1575 21:42 13.september 2016.

    vsec mi je, kako čeferin ne pali na te fore tipa jaz nisem delal po starem, nisem pa rekel da ti si ampak ker poudarjam da jaz nisem, pomeni to, da s prstom kazem da ti si.

  • jakec1575 21:39 13.september 2016.

    ja, kaj si mislil, da bo delil odpustke slovenski reprezentanci. tocno taksno domacijsko razmisljanje nas je pripeljalo sem, kjer smo. naj izvede program in bo to dobro za vse, tudi za nas.