Šport > Nogomet
18 ogledov

Neill: "Zagotovo boste na EP!"

Neill (levo) je trenutno član turškega Galatasaraya, kjer igra pod taktirko nekd Žurnal24 main
Odmeve iz avstralskega tabora po tekmi s Slovenijo zaključujemo s kapetanom in Hrvatom. Lucas Neill Sloveniji napoveduje, da bo igrala na Euru. Hrvaški Avstralec Mile Jedinak Slovencem želi vse dobro.
To je fantastičen stadion. Odlično vzdušje, država bi morala biti zelo ponosna. Ponosni smo, da smo bili del tega.
Lucas Neill

Avstralski kapetan Lucas Neill je po porazu proti Sloveniji za Žurnal24 napovedal, da bo slovenska reprezentanca "definitivno igrala na Euru 2012". Neill je večino kariere preživel v angleški Premier League, kjer je dolgo časa igral za Blackburn Rovers, kratek čas pa kot kapetan preigral pri West Ham Unitedu. Po neuspešni epizodi pri Evertonu se je podal na vzhod, kjer pod taktirko nekdanjega trenerja FC Barcelone Franka Rijkaarda igra za turški Galatasaray.

"To je fantastičen stadion. Odlično vzdušje, država bi morala biti zelo ponosna," nam je v hitrem pogovoru povedal Neill. "Nasprotniki so bili zelo močni in so prikazali dobro predstavo. Ponosni smo, da smo bili del tega." Slovensko reprezentanco, kot kaže, zelo ceni, saj ji tudi v težki skupini C, kjer bosta nasprotnika tudi Italija in Srbija, napoveduje napredovanje in evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini leta 2012!

"Mislim, da boste močni, saj imate dobre, pozitivne igralce, zelo dobro ste organizirani in zdaj imate še izjemne izkušnje s svetovnega prvenstva. To je definitivno ekipa, ki se izboljšuje v evropskem nogometu in mislim, da bo definitivno igrala na Euru!" je izstrelil Neill.

To je definitivno ekipa, ki se izboljšuje v evropskem nogometu in mislim, da bo definitivno igrala na Euru!
Lucas Neill

Predvsem Italijanov, s katerimi se bodo Slovenci pomerili ravno v stožiškem športnem parku, Neill nima v najboljšem spominu. Prav po njegovem "prekršku" je namreč Francesco Totti uspešno izvedel enajstmetrovko na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji, ki je Avstralijo v osmini finala nesrečno izločila iz nadaljnjega tekmovanja.

"Tako Srbija kot Italija sta zelo dobri ekipi, prav tako zelo dobro organizirani. Veliko napadalnega nogometa, veliko pritiska, veliko podaj v kazenski prostor. Kot sem rekel, ste zelo dobro organizirani in omejujete priložnosti za nasprotnike. Vsak potrebuje nekaj sreče, toda gotovo se boste odrezali zelo dobro," je še povedal Neill, in preden smo lahko rekli Steve Irwin, odbrzel na avtobus.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Jedinak: hrvaški Avstralec iz Varaždina
"Moji starši so iz Hrvaške. Sosede Slovenije. (smeh)," nam je povedal še en zanimiv sogovornik iz avstralske izbrane vrste, Mile Jedinak. Geografske pojme ima več kot očitno razčiščene, čeprav je zaradi očetovega igranja v avstralski nogometni ligi že kot majhen otrok skupaj s celotno družino odšel "down under". Varaždinec kakšnega posebnega slovensko-hrvaškega rivalstva ni občutil:

"Ahhhh … Mislim, da je to povsem prijateljsko rivalstvo. Nočem se iti nobenih igric. Mislim, da je vaše rivalstvo super, super je bila nocoj tudi atmosfera. Res je bilo dobro igrati pred izjemnim občinstvom in proti izjemni ekipi," je dejal nogometaš turškega Gençlerbirliğija. In kako kaj njegova hrvaščina?

Tu je nekaj zelo kakovostnih igralcev in želim jim vse najboljše. Mislim, da bi lahko presenetili.
Mile Jedinak

"Dobro. (Začne govoriti po hrvaško) Dobro, dobro … (preklopi na angleško) Govorim jo kar tekoče, tam sem nekaj časa tudi živel. Pravzaprav sem živel v Varaždinu, kar ni preveč daleč od Slovenije, kakšnih 15, 20 minut od meje. Včasih smo se vrnili tja, ko smo bili v Evropi." In možnosti Slovenije v kvalifikacijah skozi oči "specialista" za srednjeevropski in balkanski prostor?

"Definitivno imate možnosti. Ekipa bo le še močnejša, mislim, da se vidi samozavest v moštvu, ki izhaja iz dobrega svetovnega prvenstva. Zelo težko vas bo premagati doma, kar ste dokazali tudi nocoj. Težko vas je prebiti, slabi pa niste niti v napadu. Tu je nekaj zelo kakovostnih igralcev in želim jim vse najboljše. Mislim, da bi lahko presenetili," še zaključi Jedinak in pribije: "Sretno!" Tudi vam, kenguruji ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.