Šport > Nogomet
21 ogledov

Nejasna prihodnost Glasgow Rangers

glasgow rangers EPA
Škotski nogometni velikan Glasgow Rangers se je v zadnjih mesecih znašel v hudih finančnih težavah, ki so zamajale tudi obstoj kluba. Za zdaj še ni jasno niti to, ali bo 54-kratni škotski prvak v prihajajoči sezoni sploh igral v prvi škotski ligi, saj ga vodstvo tekmovanja ni uvrstilo na danes objavljen razpored sezone.

Na urniku za sezono 2012/13 je namesto kluba iz Glasgowa za zdaj zapisano le Club 12, kar pomeni, da so v vodstvu lige pustili odprta vrata za Rangers, če bodo pravočasno rešili težave v klubu. Vsekakor morajo biti zadeve jasne do 4. avgusta, ko je na sporedu tekma med "klubom 12" in Kilmarnockom. Če v Glasgowu ne bodo zmogli nastopa v elitni ligi, bo njegovo mesto najverjetneje zavzel Dunfermline, ki je sicer izpadel iz prve lige, ali pa drugouvrščena ekipa druge lige Dundee.

V prejšnji sezoni so moštvu Glasgow Rangers že odvzeli deset točk, ker se je klub znašel v prisilni poravnavi, mestni tekmec Celtic pa si je tudi zaradi tega brez težav priboril naslov prvaka za sezono 2011/12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.