Šport > Nogomet
17 ogledov

Nekaj je gnilega pri Chievu

stefano pioli, trener EPA
Stavniška afera pri naših zahodnih sosedih se nadaljuje. Na obtožbe odgovarjal tudi Stefano Pioli, trener številnih Slovencev v Serie A.

Pet let po razvpiti aferi Calciopoli se je italijanski calcio znašel sredi novega škandala. Aretacija nekdanjega reprezentanta Giuseppeja Signorija je bila prejšnji teden le začetek, zdaj obtožbe letijo na vse strani. Nanje je odgovarjal tudi trener Palermovih Slovencev Stefano Pioli, ki je prej vodil Chievo z Boštjanom Cesarjem in Bojanom Jokićem.

Igrala oba reprezentanta
Chievo je na eni izmed sumljivih tekem leta 2009 izgubil pri Napoliju (0:3), ko Cesarja in Jokića še ni bilo v klubu. Toda sum je padel tudi na obračun s Sampdorio (0:0) v letošnji sezoni. Ob domačem remiju sta igrala oba reprezentanta, Cesar pa je ob polčasu zamenjal Jokića.

"To je bila zelo bojevita in korektna tekma, ki sta jo obe moštvi odigrali zelo tekmovalno. Po mojem mnenju je regularna," je na obtožbe o tekmi v Neaplju v četrtek odgovoril Pioli. Remi s Sampdorio je postal sumljiv zato, ker so zaradi visokih vplačil stavnice že devet dni pred tekmo močno znižale kvoto na remi (z 2.90 na 1.35). Mediji v povezavi z nečednostmi omenjajo predvsem kapetana Chieva Sergia Pellissierja.

Sum na novih prvoligaših
Oblasti so medtem zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržale 16 ljudi po vsej državi, 28 pa jih še preiskujejo. Zbrani dokazi potrjujejo najhujše: obstoj organizirane skupine, v kateri sodelujejo dejavni in bivši nogometaši, stavnice in drugi. Za zdaj je pod vprašajem sedem tekem Serie A – večina je sicer tekem nižjih lig. Med obtoženimi klubi sta tudi nova prvoligaša Siena in Atalanta, slab izid preiskave pa bi ju lahko celo stal 
prve lige.