Šport > Nogomet
32 ogledov

"Nekateri rezultati testov katastrofalni"

Slovenski reprezentanti so začeli akcijo svetovno prvenstvo. (Foto: Gregor Katič Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je v Mariboru začela priprave na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Matjaž Kek naj z nekaterimi rezultati na testiranjih ne bi bil zadovoljen.

Nogometaši, ki bodo v naslednjih dneh skušali Keka prepričati, naj jih vzame najprej na priprave v Brunico (23. maja), nato pa tudi na SP v JAR, so že prestali tudi prve zdravniške preglede in testiranja. Po informacijah iz slovenske vrste Matjaž Kek z nekaterimi rezultati testov ni bil zadovoljen. Še več, dejal je, da so katastrofalni.

Prvenstvo v JAR se bo začelo 11. junija, končalo pa 11. julija. Slovenija bo igrala v skupini C skupaj z Anglijo, ZDA in Alžirijo.
Sicer pa je večina Kekovih izbrancev − zaradi klubskih obveznosti so manjkali še nekateri igralci vključno s Samirjem Handanovićem, Renejem Krhinom, ki ga v soboto čaka finale Lige prvakov z milanskim Interjem, Valterjem Birso, Markom Šulerjem in Bojanom Jokićem (ta je te dni tudi uradno prestopil v italijanski Chievo) − v Mariboru opravila prvi trening.


Že zdaj pa je prišlo do spremembe v zdravniškem taboru slovenske vrste. Zaradi družinskih razlogov je bil namreč sodelovanje primoran odpovedati fizioterapevt Gianfranco Borca, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Borco (ob njem sta v reprezentanci fizioterapevta še Tomaž Šavnik in Khalid Nasif) bo v reprezentanci zamenjal Miran Kovačič iz Domžal, ki je bil sicer − prav zaradi možnosti, da se komu kaj nenapovedanega pripeti − ves čas "v pripravljenosti" za pomoč izbrani vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.