Šport > Nogomet
37 ogledov

Nekdanji igralec Kopra novi trener Lazia

Petković Mayuka Young Boys Bern Zenit Sankt Peterburg Evropska liga šestnajstina EPA
V italijanskem nogometnem prvoligašu Laziu so po dveh tednih vendarle našli zamenjavo za nogometnega trenerja slovenskega rodu iz goriškega Ločnika Edyja Rejo. Novi trener kluba iz Rima je postal 48-letni strateg iz BiH Vladimir Petković, ki je nazadnje sedel na klopi švicarskega Siona.

Vladimir Petković je stari znanec tudi s slovenskih nogometni igrišč, saj je v sezoni 1985-1986 kot nogometaš igral za Koper. Nogometni strokovnjak iz Bosne in Hercegovine je v svoji nogometni in trenerski karieri deloval večinoma v Švici. Petković je po poročanju italijanskih medijev podpisal dveletno pogodbo.

Lazio je minulo sezono končal na četrtem mestu prvenstvene lestvice, le dve točki za tretjeuvrščenim Udinesejem, ter zunaj mest, ki vodijo v Ligo prvakov. Petković bo tako na trenerski klopi Lazia nasledil 66-letnega Edyja Rejo, po očetu Slovenca, po mami Furlana, z italijanske strani Goriške.

Predsednik kluba Claudio Lotito je Rejo sicer moledoval, naj ostane, a se trener ni premislil in je v tretje uresničil grožnjo z odstopom, čeprav je po svojem prihodu pred tremi leti Lazio rešil pred izpadom v drugo italijansko ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.