Šport > Nogomet
27 ogledov

Nekdanji predsednik: "Mou se smeji Realu"

Mourinho Chelsea novinarska konferenca London predstavitev povratek EPA
Bivši predsednik madridskega Reala, Ramón Calderón, je v pogovoru za športni dnevnik AS dejal, da se nekdanji trener belega baleta José Mourinho zdaj "smeji" klubu, ki mu je dovolil oditi k Chelseaju, v Madridu pa da je Portugalec pustil "grotesko".

José Mourinho je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Londonu postal "The Happy One" (Srečni, op. a.), potem ko se je od Real Madrida poslovil po treh eksplozivnih sezonah, ki so prinesle tri pokale, in se vrnil v nekdanji klub Chelsea.

Pri belem baletu predsednik Florentino Pérez še vedno neuspešno išče Mourinhovega naslednika − Carla Ancelottija ne spustijo iz Paris Saint-Germaina, nekdanji Realov zvezdnik Zinedine Zidane pa se želi najprej kaliti kot pomočnik bodočega stratega madridskega velikana.

Vse to in še več je privedlo do nekaj ostrih komentarjev nekdanjega predsednika kluba Ramóna Calderóna, ki ga je na prestolu v beli hiši leta 2009 zamenjal prav Pérez, potem ko je svojega nekdanjega kolega prek medijev uspel diskreditirati zaradi domnevne prevare s kupovanjem glasov.

Madrid brez trenerja, trener pa ima ekipo

"To je groteskno," je o trenutnem stanju kluba dejal Calderón. "Hecajo jih. Pustili so trenerja, da odide, brez da bi pripravljeno njegovo zamenjavo. Ljudje bi morali vedeti, da ko je Mourinho podaljšal pogodbo (ob koncu lanske sezone), je bila notri kompenzacijska klavzula za obe strani v višini enoletne plače (okrog 12 milijonov evrov). Zaključek zdaj je, da je Madrid brez trenerja, trener pa ima ekipo. Mourinho se vsem skupaj smeji."

Pérezov "projekt" je ob predstavitvi kandidature, ki so mu jo člani kluba za štiri leta podaljšali v volilni kampanji brez protikandidata, sestavljal prihod Ancelottija, ki bi mu kot športni direktor pomagal Zidane, a je slednji že zavrnil to možnost, saj želi po poročanju nekaterih medijev raje delovati stran od medijev in bližje igrišču.

Ramon Calderon javnosti sporoča, da je on zaslužen za prestop Cristiana Ronalda. | Avtor: AFP AFP
Calderón je v pogovoru za dnevnik AS Péreza obtožil, da se je po pomoč k Zidanu obrnil le iz obupa, in da je situacija podobna tisti iz sezone 2005/06, tik pred prvim Pérezovem slovesom od kluba, ko je vodenje moštva prevzel trener B-ekipe Juan Ramón López Caro, športni direktor pa je bil Benito Floro.

Mrzlično išče rešitve

Madridski klub je tisto sezono zaključil brez ene same trofeje, Pérez pa je kmalu odstopil. Calderón je dobil naslednje volitve, a potem, ko je klubu zagotovil prihod Cristiana Ronalda, zaradi hudih obtožb odstopil tudi sam. Calderón še vedno vztraja, da je nedolžen, preiskava pa še poteka.

"Močno dvomim, da Florentino res verjame v Zidana," je nadaljeval Calderón. "Mrzlično išče rešitve, ki bi imele nekakšen učinek. Upam, da se ne bomo spet znašli v takšni žalostni situaciji, kot takrat z Lópezom Carom kot trenerjem in Benitom Florom kot športnim direktorjem. Tako se je njegov magični prijekt galaktikov končal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.