Šport > Nogomet
21 ogledov

Nekdanji sodnik: "Z vibracijami so dirigirali žreb LP"

Mcmanaman Uefa Liga prvakov Nyon žreb EPA
Nekdanji turški nogometni sodnik, zdaj pa strokovni sodelavec na eni od tamkajšnjih televizij, Ahmet Çakar, je v živo demonstriral, kako so po njegovem mnenju priredili petkov žreb četrtfinala Lige prvakov. Po Çakarjevem mnenju so v Nyonu uporabljali prefinjen sistem vibracij, da bi lahko ugoden žreb v polfinale poslal čim več velikanov.

"Uefa je dirigirala žreb Lige prvakov in Evropske lige," je prepričan komentator turške televizije in nekdanji mednarodni sodnik Ahmet Çakar, ki je v živo tudi pokazal, kako je "žrebalec" Steve McManaman po njegovem mnenju žrebal po dogovoru.

Çakar meni, da so se na žrebu v Nyonu želeli namenoma izogniti tekmam med evropskimi velikani, čeprav je zadnji par prinesel dvoboj Bayern-Juventus, vse z namenom, da bi bil polfinale na čim višji ravni. Nekdanji turški sodnik je začel s preiskavo po tem, ko je bil ples kroglic praktično enak kot pri uradnih vajah.

V studiu s pomočjo vibracij izžrebal identične pare

Çakar je celo pokazal sistem, s katerim naj bi Evropska nogometna zveza (Uefa) dirigirala žrebu. Po njegovem prepričanju so nekatere žogice v bobnu oddajale vibracije, ko so stopile v stik s kovinskim predmetom, ki ga je v roki držal McManaman (na roki je denimo nosil prstan, kar je razvidno na fotografiji). Çakar je v studiu celo izpeljal demonstracijo in iz bobna potegnil identične pare, kot jih je v petek izžrebal nekdanji član Liverpoola in Real Madrida.

Generalni sekretar Uefe Gianni Infantino, ki je tako kot vedno stal takoj zraven bobna, je pred žrebom premaknil nek predmet na mizi, za katerega so Turki prepričani, da je aktiviral vibracije, čeprav je Çakar za sumljive označil tudi nekaj drugih njegovih potez.

Spomnimo: pari četrtfinala Lige prvakov so Málaga-Borussia Dortmund, Real Madrid-Galatasaray, Paris Saint-Germain-Barcelona in Bayern-Juventus. Žreb se je izognil "El Clásicu" med Barcelono in Realom, nemškemu obračunu Bayern-Dortmund, dvoboju španskih ekip ...

Sicer ne razumemo niti besede, toda zdi se, da je tole Çakarjeva demonstracija (video je v turščini):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.