Šport > Nogomet
8 ogledov

Nekdanji zvezdnik na iranskem stolčku

Svetovni prvak po številu zadetkov za državno reprezentanco Ali Daei Žurnal24 main
Po tem, ko se iranska nogometna zveza za sodelovanje ni uspela dogovoriti s Javierjem Clementejem, vse kaže na to, da bo iranski selektor postal nekdanji reprezentant Ali Daei.
 
 

Potem ko smo prečesali Daeijeve načrte, smo ga tudi uradno imenovali za selektorja državne reprezentance.

Ali Kafashian

 
Iranska nogometna zveza je, kot kaže, po vseh zapletih vendarle našla selektorja članske izbrane vrste. Po poročanju tiskovne agencije ISNA bo Irance v prihodnje vodil legendarni Ali Daei, ki ima še vedno v lasti svetovni rekord v številu zadetkov za državno reprezentanco.

"Potem ko smo prečesali Daeijeve načrte, smo ga tudi uradno imenovali za selektorja državne reprezentance," je za omenjeno tiskovno agencijo dejal predsednik iranske zveze Ali Kafashian in dodal: "Pred dnevi so stekli prvi pogovori, danes pa nam je predstavil še svoje načrte in program."

Osemintridesetletni Daei, ki je za reprezentanco Irana odigral 149 tekem in dosegel rekordnih 109 golov, je v svoji karieri zaigral tudi v Evropi, in sicer je tresel mreže tekmecev v dresu nemških klubov Arminie Bielefelda, Bayerna in berlinske Herthe. Trenutno je trener iranske Saipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.