Šport > Nogomet
183 ogledov

Nekdanji zvezdnik obsojen zaradi napada na ženo

sodišče kladivo obsodba sodnik Profimedia
Nekdanji vrhunski nogometni napadalec je pod vplivom alkohola fizično obračunal s svojo ženo.

Sodišče v Franciji je nekdanjega poljskega nogometnega zvezdnika Andrzeja Szarmacha obsodilo na osemmesečno pogojno kazen zaradi družinskega nasilja. Moral bo tudi na odvajanje od alkohola, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zdaj že 69-letni Poljak, ki je na svetovnem prvenstvu 1974 dosegel pet golov, je večino svoje kariere preživel v Franciji. Tu živi tudi zdaj s svojo 46-letno ženo Malgorzato, ki jo je napadel 6. marca letos.

Soproga ga je dolgo prosila, naj se vrne domov, saj pravi, da mu je odpustila in da se ga ne boji več, odkar tri mesece ni pil alkohola. Kljub nasprotnemu mnenju tožilca, ki pravi, da je za vrnitev prezgodaj in da se nasilje lahko ponovi, je Szarmach zdaj spet doma.

Nogometaš je za poljsko reprezentanco odigral 61 tekem in dosegel 32 golov, kar ga na večni lestvici na Poljskem uvršča na šesto mesto. V Franciji je igral za Auxerre in živi v Angoulemu, kjer je bil dolga leta tudi trener.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.