Šport > Nogomet
20 ogledov

"Nekoč bomo kot Barça, nihče nas ne bo gledal"

Bayern zmaga klubsko SP Guardiola Beckenbauer Raja Casablanca EPA
Častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer je med prenosom tekme Bayern – Arsenal presenetil z ostro kritiko igralnega sloga Josepa Guardiole. V Madridu medtem vsi zadovoljni.

Legendarni Franz Beckenbauer se je za televizijo Sky lotil Bayernove igre, ki bi pod taktirko Josepa Guardiole lahko sčasoma začela "dolgočasiti" domače navijače. Častni predsednik kluba ni bil navdušen nad predstavo proti Arsenalu, to pa vseeno ni prvič, da je nekdanji kapetan kluba pod vprašaj postavil taktiko novega trenerja, čigar moštvo premočno vodi v nemški ligi.

Kljub uvrstitvi v četrtfinale, Bayern je tja napredoval trinajstič, kar je rekord Lige prvakov, je Beckenbauer dobesedno "podivjal", ko je Guardiola okaral Bastiana Schweinsteigerja, ki je namesto podaje odkritima Philippu Lahmu in Mariu Götzeju streljal na gol. Schweinsteiger je v drugem polčasu sicer zabil edini bavarski zadetek na tekmi.

Navijači ne bodo mogli niti gledati

"Verjetno bomo nekega dne končali z igro Barcelone, od obupa pa je ne bo mogoče več niti gledati. Nihče nas ne bo hotel gledati, ker bodo igralci, ko bodo prišli do golove črte, še enkrat vrnili žogo nazaj," je začel Beckenbauer, ki je Guardioli že pred tedni očital, da zapravlja talent Götzeja na položaju napadalca, kjer je tokrat sicer tekmo začel Mario Mandžukić.

"Jaz igro razumem drugače. Če imam odprt prostor za strel iz 'drugega plana', še posebej proti zgoščeni obrambi, bom to storil. To je najučinkovitejši način, čeprav stoodstotno prepuščam odločitev igralcem," je pristavil "Der Kaiser".

Simeone trener ponovil uspeh Simeoneja igralca

Univerzalno zadovoljstvo nad napredovanjem pa je bilo medtem čutiti v Madridu, kjer je Atlético po neprepričljivi predstavi na San Siru povsem nadigral AC Milan in se v četrtfinale uvrstil prvič po letu 1997, ko je Ajax izločil ekipo, v kateri je takrat igral trener Diego Simeone.

Borbena ekipa nekdanjega argentinskega vezista je z dvema goloma Diega Coste, prvega je dosegel s spektakularno akrobacijo na drugi vratnici, navijačem pripravila nov čaroben večer, ki je na stadionu Vicente Calderón letos že stalnica. Atlético je še vedno v igri za španski naslov, prvega po letu 1996, od finala Lige prvakov na stadionu Luz v Lizboni pa ga ločijo vsega štiri tekme.

Mario Suarez Filipe Luis Atletico Madrid AC Milan osmina finala Liga prvakov | Avtor: EPA EPA

Še bodo nagajali

"Ostalo bo še sedem vrhunskih ekip in ena skromna, ki bo nagajala," je pred žrebom četrtfinala, v katerem bosta verjetno tudi njegova največja španska rivala Real Madrid in Barcelona, dejal Simeone, ki se je z izbranimi besedami lotil tudi Coste. Novi španski reprezentant, prejšnji teden je prav na Calderónu brez gola debitiral na prijateljski tekmi z Italijo, je ob odhodu prvega strelca kluba Radamela Falcaa izjemno nadomestil na videz nenadomestljivega Kolumbijca in postal eden izmed najbolj zaželenih napadalcev na svetu.

"Srečen sem, ker imamo skupino moških, ki igrajo nogomet na izjemen način in ki imajo ogromno strast do igre. Bomo videli, kdo bo nasprotnik, ni pomembno, ali bo še ena španska ekipa. Ostali bomo mirni in se dobro pripravili. Costa se lahko še naprej izboljšuje. Ima navdušujočo fizično in psihično moč in prepričan sem, da ima še veliko prostora za rast," je dodal Simeone.

"Njegovo nastopanje v španski izbrani vrsti mu bo pomagalo tudi, da se razvije v drugačnem slogu igre, da se dobro prilagodi na več slogov. Usojene so mu velike reči in vse, kar je dosegel, gre na rovaš njegovi skromnosti. Nihče mu ni podaril ničesar, prebil se je sam in vse, kar mu je uspelo, je rezultat trdega dela in želje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.