Šport > Nogomet
25 ogledov

"Nemci bi nas lahko ubili na tribunah"

Ramos žoga Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov EPA
Reka navijačev Borussie Dortmunda, v Madridu naj bi jih bilo v torek okrog deset tisoč, je bil gotovo eden izmed vrhuncev letošnje Lige prvakov. Toda vsi niso bili tako navdušeni, še najmanj navijač Reala, ki si je z Nemci delil severno tribuno.

"Nemški navijači bi nas lahko ubili, in to z dovoljenjem policije in varnostne službe," je svojo zgodbo s torkove tekme za časopis As razkril José Cook Ortiz, član Reala Madrida in imetnik sezonske vstopnice na severni tribuni stadiona Santiago Bernabéu.

Prav tam so organizatorji kot vedno namestili gostujoče navijače, le da je bilo ob gostovanju Borussie Dortmunda število povpraševanj vsaj desetkrat večje, sedeže pa je (tudi na črno) dobilo okrog tisoč navijačev rumeno-črnih.

Cook Ortiz je za španski športni dnevnik dejal, da so Nemci navijače Reala odrivali, žalili in pljuvali nanje, zato so zapustili svoje rezervirane sedeže in se umaknili povsem na rob tribune, kjer so lahko kolikor toliko v miru spremljali tekmo.

Klub se je "prodal" za 50 tisoč evrov

"Že 18 let sem socio (član, op. a.) kluba, na svojem stadionu pa še nikoli nisem videl česa takšnega. Nemcem so prodajali vstopnice brez vsakršnega nadzora. Morali smo zapustiti svoje sedeže, ker so nas napadli, žalili, na nas pljuvali ..." je pojasnil Ortiz.

"Čutili smo se ponižane. Real imam v krvi, ampak odgovorni za vse to so klub in tisti, ki so skrbeli za red in mir. Sramota, da je klub za 50.000 evrov dopustil, da njegovi člani doživijo nekaj takega."

Novica prihaja le dva dni po tem, ko so na zabavi za noč čarovnic v madriski Areni umrla tri dekleta, dve 18-letnici in ena 25-letnica, ki jih je poteptala množica.

"Veliko Nemcev je bilo pijanih, ob vstopu na Bernabéu pa ni bilo nikakršnega nadzora. Ponavljam, da je bilo veliko Nemcev pijanih," je dodal Ortiz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.