Šport > Nogomet
16 ogledov

Nemci na mundialu nagrajeni šele za četrtfinale

Anglija Nemčija prijateljska tekma Mertesacker Weidenfeller Wembley EPA
Nogometaši nemške reprezentance bodo po dogovoru z nogometno zvezo (DFB) na prihajajočem svetovnem prvenstvu dobili nagrado šele za uvrstitev v četrtfinale.

Nemška nogometna zveza (DFB) bo za naslov svetovnih prvakov, ki se Nemčiji izmika vse od leta 1990 (takrat je v Italiji slavila Zahodna Nemčija), vsakemu reprezentantu izplačala 300.000 evrov nagrade.

DFB je po pogovoru z reprezentanti v petek tudi sporočila, da bo sistem nagrajevanja enak kot na zadnjem Euru 2012 na Poljskem in v Ukrajini, kjer je Nemčija izpadla v polfinalu. Igralci bodo nagrajeni šele za uvrstitev v četrtfinale.

150.000 € za poraz

"Igralci so se spet odločili za to reguliranje višine nagrad, ki so odvisne od uspehov," je dejal prvi mož DFB Wolfgang Niersbach. Četrtfinale bo vsakemu članu "Elfa" prineslo 50.000 evrov, enkrat več bodo prejeli za uvrstitev v tretji zaporedni polfinale (100.000), 150.000 evrov pa bodo dobili tudi za poraz v finalu.

Zadnji pokal na velikih tekmovanjih je Nemčija osvojila na Euru 1996 v Angliji, na mundial v Brazilijo pa se bodo podali z največjo povojno pokalno sušo, ki bo izenačila dosedanji rekord med letoma 1954 in 1972. Naloga bo tudi v Braziliji težka, saj naslova na južnoameriških tleh ni uspelo osvojiti še nobeni evropski ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.