Šport > Nogomet
853 ogledov

Nemci nameravajo nadaljevati, en klub celo z 'gledalci'

Borussia Mönchengladbach Epa
Pri nemškem prvoligašu bodo vseeno imeli poln stadion.

V Nemčiji je s Covid-19 okuženih skoraj 140 tisoč ljudi, a so se razmere v zadnjem času nekoliko umirile, že na začetku maja pa naj bi se tako nadaljevalo nemško nogometno prvenstvo. 

V to vodstvo nemške bundeslige silijo predvsem finance, saj se z nosilcem televizijskih pravic Sky ni dogovorilo glede izplačila zadnjega obroka, ki znaša dobrih 300 milijonov evrov, poroča Nemška tiskovna agencija (dpa). Rok za plačilo 300 milijonov evrov je bil sicer 10. aprila, a je Sky zadržal plačilo zadnjega obroka, izplačilo pa bo odvisno od nadaljevanja prve in druge bundeslige.

Za zdaj je novi rok postavljen na 2. maj, če pa tudi takrat ne bo sprememb, bi lahko kar 13 klubov, od tega štirje v prvoligaškem tekmovanju, bankrotiralo najkasneje v juniju, poroča Kicker. Brez tekmovanj bi klubi ostali brez 750 milijonov evrov sredstev s strani televizijskih pravic, sponzorjev in priliva z vstopnicami.

1. FC Lokomotive Leipzig Rekord Šport Četrtoligaš prodal 120 tisoč vstopnic proti namišljeni ekipi

V Nemčiji upajo, da bi lahko s tekmovanji nadaljevali za zaprtimi vrati, četudi so nemške oblasti prepovedale izvedbo vseh večjih dogodkov najmanj do konca avgusta. Pri Schalkeju tako že nekaj časa trenirajo v manjših skupinah, enako tudi pri Bayernu, na nadaljevanje prvenstva pa računajo tudi pri Borussiji iz Mönchengladbacha.

Njihovi nogometaši kljub prepovedi ne bodo zaigrali pred 'popolnoma praznimi tribunami'. Vsak navijač, ki je pripravljen plačati 20 evrov v dobrodelne namene za lokalna humanitarna društva, bo namreč dobil svoj sedež v obliki velike fotografije. Te so se že začele pojavljati na stadionu Borussia-park.

Borussia Mönchengladbach | Avtor: Epa Epa

Borussia Mönchengladbach | Avtor: Epa Epa

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.