Šport > Nogomet
277 ogledov

Nemec objokan po tekmi: "Mi plačujemo za to s*anje!"

chris lowe Reševalni pas/Twitter
Branilec slovitega nemškega kluba iz vzhodne Nemčije med televizijskim intervjujem ni mogel krotiti svojih čustev.

Nemški drugoligaš Dynamo Dresden bo, kot kaže, nazadoval v tretji rang nemškega nogometnega prvenstva.

Po porazu proti Holstein Kielu (2:0) je Dynamo prikovan na zadnje mest drugoligaške razpredelnice in ima dve tekmi pred koncem tekmovanja pet točk zaostanka za 16. mestom na lestvici, ki še prinaša uvrstitev v "play off" za obstanek.

Nogometaši Dynama za nastalo situacijo krivijo vodstvo nemške nogometne lige (DFL), potem ko so bili prisiljeni odigrati kar sedem ligaških tekem (!) v samo 19 dneh. Vknjižili so eno zmago, remi in pet porazov, kar skupno znaša samo štiri osvojene točke v zadnjih sedmih krogih.

Dresden se je v nezavidljivem položaju znašel, ker je bila med igralci prisotna okužba s covidom-19, zato jim je nemška liga odredila 14-dnevno karanteno. S tekmovanjem so lahko nadaljevali teden dni kasneje kot ostala moštva, kar je botrovalo prenatrpanemu urniku in posledični izgorelosti igralcev.

Zadnjo tekmo pred izbruhom koronavirusa so igrali 8. marca, po zagonu prvenstva pa so bili na zelenici aktivni 31. maja, 3., 6., 9., 12., 15. in 18. junija, naslednja tekma pa jih čaka že v nedeljo. 

Branilec Dynama Chris Löwe je bil zelo čustven po porazu proti Kielu, ko je pred televizijskimi kamerami obračunal s predstavniki nemške lige. "Ali mislite, da so pri DFL za trenutek pomislili, kaj se dogaja v naših glavah? Vseeno jim. Mi smo plačali ceno za to s*anje. Igramo vsake tri dni, medtem ko predstavniki DFL-ja sedijo v svojih 5000 dolarjev vrednih pisarniških stolih in krojijo našo usodo. To je smešno, " je s solzami v očeh dejal 31-letni Nemec.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.