Šport > Nogomet
24 ogledov

Nemška reprezentanca prespala na stadionu

Teroristični napad Pariz, ljudje po prijaletljski tekmi Francija:Nemčija na Stad EPA
Napadi v Parizu so senco vrgli tudi na prijateljsko tekmo med Francijo in Nemčijo v pariškem Stade de France. Že včeraj dopoldne so evakuirali hotel, v katerem je prenočila nemška reprezentanca. Po tekmi se tja ni več vrnila.

Teroristični napadi v Parizu so za sabo pustili kaos in žalost. Po uradnih podatkih naj bi v njih umrlo najmanj 120 ljudi, dodatnih dvesto naj bi bilo ranjenih. Dva samomorilska napada sta se zgodila tudi blizu Stade de France, na katerem sta prijateljsko tekmo odigrali nogometni reprezentanci Francije in Nemčije.

Med tekmo so gledalci in igralci lahko slišali dve močni eksploziji, iz stadiona so zato evakuirali francoskega predsednika Francoisa Hollanda in francoskega notranjega ministra Bernarda Cazeneuvra, tekma se je nadaljevala, tudi, da bi varnostne sile preprečile kaos.

Po tekmi je večina gledalcev ostala v stadionu. Novinar nemškega spletnega portala Bild je razpoloženje na stadionu opisal kot nenavadno in tesnobno. "Gledalcem so povedali, da bodo odprli le en izhod, a je večina ostala na stadionu. Odšli so na igrišče, očitno se tam počutijo varneje kot zunaj stadiona. Tudi mi novinarji ne vemo, kam naj gremo," je povedal Timm Detering, ki je kot drugi novinarji do jutranjih ur ostal na stadionu.

Reprezentanci Franciji in Nemčije sta dolgo še ostali na stadionu. Francoska reprezentanca ga je zapustila okoli druge ure zjutraj. Nemška reprezentanca je do jutra ostala na stadionu in se ni več vrnila v hotel. V jutranjih urah so nato nemško reprezentanco odpeljali na letališče Charles de Gaulle od koder se bodo vrnili v Nemčijo.

 

 

FULL TIME. Defeat for #DieMannschaft, but given events elsewhere in Paris, the result doesn't really seem relevant. Let's hope everyone gets home safe and sound!

Posted by DFB-Team (Die Mannschaft) on 13. november 2015