Šport > Nogomet
72 ogledov

Nemški filozof: "Pep je poženščil nogomet"

Guardiola Bayern München španski novinar lutka šal EPA
Nemški filozof Wolfram Eilenberger je v kolumni za Der Tagesspiegel zapisal, da je bodoči trener Bayerna Josep Guardiola s svojim pristopom do nogometa le-tega naredil bolj ženskega.

Wolfram Eilenberger meni, da je pristop do nogometa Josepa Guardiole odpravil mnoge "moške" atribute, kot sta moč, agresivnost, ego in hierarhija, saj je bolj poudarjal "ženske" vidike, kot so komunikacija, kolektivnost in kreativnost.

Eilenberger ima sicer trenersko licenco nemške nogometne zveze in je aktiven član državne reprezentance nemških literatov. Nemški mislec je še dodal, da so ključni nogometaši Barcelone - Xavi Hernández, Andrés Iniesta in Lionel Messi -, s svojim "obojespolnim" izgledom ta pristop še okrepili.

Samuel Eto'o in Zlatan Ibrahimović kot fizično močna napadalca po njegovem mnenju nista imela nikakršnih možnosti za vklop v Guardiolino filozofijo. Nič čudnega, da je Ibrahimović ob odhodu iz Barcelone Guardiolo famozno označil za "filozofa", čeprav je njegov prihod namesto Eto'oja predlagal prav novi trener Bayerna.

Na Eilenbergerjevo kolumno so se v četrtek odzvali pri Bildu, kjer so filozofa označili za "neumnega".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.