Šport > Nogomet
34 ogledov

Nenadna smrt "Chucha" Beníteza v Katarju

Benitez Eduardo Portugalska Ekvador prijateljska tekma EPA
Nogometni svet je pretresla nenadna smrt 27-letnega ekvadorskega napadalca Christiana Beníteza − "Chucha". Novico je potrdil njegov katarski klub El Jaiš.

Katarski klub El Jaiš je v ponedeljek objavil žalostno novico o smrti 27-letnega napadalca Christiana Beníteza, a so podrobnosti tragičnega dogodka še vedno neznane. Nekateri mediji namreč poročajo o smrti v prometni nesreči, drugi o zastoju srčni kapi po treningu.

Benítez, ki je odigral 58 tekem za ekvadorsko reprezentanco, je bil sin enega najboljših ekvadorskih strelcev vseh časov, Ermena Beníteza, katarskemu klubu pa se je pridružil šele pred tremi tedni.

Šok za vse v klubu

"Pri klubu bi radi izrazili iskreno sožalje družini preminulega," so na uradni spletni strani (www.eljaish.com) sporočili pri El Jaišu. "Benítez se nam je pred kratkim za tri sezone pridružil iz Cluba Américe. Na včerajšnji tekmi proti Qatar Sports Clubu v pokalu Šejka Jasima je igralec prvič nastopil, brez da bi tožil za kakšnimi zdravstvenimi težavamiNjegovo nenadno slovo je velik šok za vse v klubu. Bil je igralec, ki so ga v kratkem času pri klubu spoštovali zaradi njegovih moralnih vrednot."

Benítez je v sezoni 2009/10 opozoril nase na posoji pri angleškemu prvoligašu Birmingham Cityju, od koder so že sporočili, da bodo "Chuchovo" smrt obeležili pred sobotno tekmo v drugi ligi proti Watfordu na domačem stadionu St Andrew's.

"Ne morem verjeti, da je umrl Christian Benítez. V zadovoljstvo mi je bilo, da sem igral z njim. Bil je izjemen fant. Moje misli so zdaj z njegovo družino," je prek Twitterja sporočil njegov nekdanji soigralec in zdaj član Sunderlanda Craig Gardner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.