Šport > Nogomet
57 ogledov

Nenadna smrt nogometaša na igrišču

Patrick Ekeng EPA
Sinoči je romunski nogomet pretresla smrt igralca bukareštanskega Dinama, ki se je zgrudil med tekmo in pozneje umrl zaradi zastoja srca. Kljub enournemu oživljanju 26-letnemu Kameruncu Patricku Ekengu niso mogli pomagati.

Tragični dogodek je zaznamoval tekmo Dinamo Bukarešta - Viitorul Constanta. Kamerunec je le nekaj minut pred tem vstopil v igro, potem pa se je nenadoma zgrudil. Ekipa prve pomoči je takoj začela oživljanje, pozneje so nogometaša prepeljali v bolnišnico, toda ponoči so lahko le potrdili njegovo smrt.

Ekeng se je romunskemu klubu pridružil januarja.

"Oživljali smo ga eno uro. Žal neuspešno," je po tragičnem dogodku dejal klubski zdravnik Liviu Paltinean. "Ne morem verjeti. To je kot nočna mora za vse nas, za klub, za igralce, za navijače," pa je bil prizadet direktor Dinama Ionel Danciulescu.

Ekengova smrt je priklicala spomine na podoben tragičen dogodek pred 13 leti: takrat je njegov rojak Marc-Vivien Foe umrl zaradi srčnega zastoja na tekmi pokala konfederacij proti Kolumbiji. Zadnji primer smrti na igrišču, povezane s težavami s srcem, pa je iz leta 2015, ko je Gregory Mertens umrl tri dni po infarktu na tekmi za belgijski Lokeren.

Komentarjev 1
  • Ferluci 08:18 07.maj 2016.

    Predoziranje ali preveč eritropoetina